Supercar

Syntix Superprix, Circuit Zolder 2 & 3 juli 2016

10:41 03-06-2016

In het weekend van 2 & 3 juli staat er weer een mooi autosportweekend op het programma van de Supercar Challenge pb Pirelli en de Superlights Challenge pb Pirelli. Op het Circuit Zolder organiseren wij het Syntix Superprix evenement. 

Beide dagen zitten boordevol bloedstollende actie. Op zaterdag eerst de kwalificaties voor de diverse klassen en daarna staat de eerste race van het weekend van de  Supercar Challenge pb Pirelli op het programma. De GT’s en toerwagens starten in één groot veld voor een race van 60 minuten plus een ronde en zal er een verplichte pitstop uitgevoerd dienen te worden. Doordat er zeer verschillende auto’s van start gaan in één veld is het snelheidsverschil tussen de snellere bolides als de Mosler MT900R, de Volvo S60 V8 en bijvoorbeeld de kleine Renault Clio’s uit de sportklasse groot. Dit betekent dat de snellere bolides de langzamere auto’s diverse keren tegen zullen komen, dus vele inhaalacties en spektakel zal er te zien zijn.

De zaterdag wordt afgesloten met een race van de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) welke met een zeer gevarieerd veld met toerwagens van start gaan voor een endurance race over 125 minuten.

Op zondag rijdt de Supercar Challenge pb Pirelli de tweede race van het weekend over 90 minuten. De Superlights Challenge pb Pirelli gaat twee maal van start voor races over 60 minuten en een verplichte pitstop. Deze sportscars zullen u op het puntje van uw stoel laten zitten.

Daarnaast komt de Belcar Endurance Championship in actie aan het einde van de dag voor een twee uurs race. Tussen de middag is er een kleine pauze in het programma, vlak voor de start van de tweede race van de Supercar Challenge. U hoeft zich dan niet te vervelen want dan is het uw kans om alle bolides van dichtbij te gaan bekijken op de startgrid. Ook zal Stichting Groot Hart in dit half uur auto’s inzetten om kinderen die leven met een hartafwijking of een ernstige ziekte rond te rijden over het circuit.

De gehele dag staat in het teken van snelheid, brute bolides, actie en spektakel.  Wilt u erbij zijn, koop dan uw kaarten via de volgende link:

Bestel hier uw kaarten

Order your tickets here