LAATSTE NIEUWS

SUPERCAR CHALLENGE IS GOING TO BRANDS HATCH, ARE YOU READY?!

 • Artikel is geplaatst op: 31-08-17

Na een jaar van afwezigheid is het dit jaar toch eindelijk weer zover, de aankomende races van de Supercar Challenge worden gereden op het beroemde circuit van Brands Hatch!

Vanaf de boot van Dover is het net iets meer dan een uur rijden naar het fameuze en historische circuit, gelegen in Kent Engeland. Het circuit was oorspronkelijk een motorracebaan, maar werd in 1949 omgebouwd naar een korter Indy-formaat baan. In deze jaren werden er ook F1 wedstrijden gereden, maar het populaire circuit werd daarvoor te gevaarlijk. In de jaren vijftig werden een aantal grote wijzigingen doorgevoerd waarbij de belangrijkste wijziging toch wel het verlengen van het parcours was. Door deze belangrijke wijzigingen was het weer mogelijk om Formule 1 races te organiseren en in 1964 werd de eerste Formule 1 Grand Prix verreden. In totaal zijn dit er in de loop der jaren 13 geweest, waarna er in 1986 helaas daar een einde aan kwam.

Gelukkig voor onze rijders en eigenlijk voor ons allemaal wordt dit beroemde circuit nog wekelijks gebruikt voor de meest uiteenlopende evenementen in de motor- en autosport. Voor ons is het  bijna zover om terug te keren naar de heuvels van Kent, maar welke rijders gaan er dit keer met ons mee?

GT Divisie
In de GT divisie is het de top 5 die ook nu weer alles uit de kast moet halen om de volle punten te pakken. Met de meeste punten in dit kampioenschap zien we Ward Sluys en Bas Schouten, maar Roger Grouwels en Bob Herber op plaats twee en drie zijn er ook op gebrand om punten binnen te halen. Naast deze snelle rijders zien we ook het snelle duo Koen Bogaerts met zijn teamgenoot Pieter van Soelen en Edward Grouwels aan de startlijn. Met evenveel punten in het kampioenschap is het voor deze rijders ook zeer belangrijk om goed te presteren.  Voor Jos Jansen wordt het de eerste keer dat hij gaat rijden op Brands Hatch. Gastrijders in het veld zijn dit keer Fiona James en Dick van Elk met de Praga’s en de Engelse rijder Darren Collier.

Supersport 1 Divisie
Ook in de Supersport 1 divisie zien we het grootste gedeelte van de vaste rijders terug. Zij hebben zich voor het gehele seizoen ingeschreven en zijn dus nog volop in de race voor het kampioenschap. Het is aan Henry van Zumbrink om dit weekend de titel, die hij heeft opgebouwd met Eric van de Munckhof, alleen te verdedigen. 

Op de voet gevolgd door het duo Dennis van de Borst en Martin de Kleijn en de Griekse rijder Kosta Kanaroglou. Vader en Zoon van Loon hadden goede zaken gedaan in Assen, maar ook door een mooie overwinning in Assen zien we daar al met maar 1 punt verschil het rijders duo Marcel van der Maat en Peter Schreurs terug. Vaste rijders als; Ted van Vliet (vorig jaar nog op het podium in Snetterton), Robert v.d. Berg en Benjamin v.d. Berg en Ruud Olij zien we ook terug in dit snelle veld. Gastrijders zijn de Engelse rijders Peter Solden met Matt Solden en  Stringfellow die het de Nederlandse rijders misschien nog best lastig kunnen gaan maken.

Supersport 2 Divisie
De Supersport 2 divisie bestaat dit keer geheel uit Engelse rijders. Zo zien we daar Michael Smith, Adam Hayes met tweede rijder Kevin Clarke en Ollie Taylor met zijn snelle BMW E90 terug. De laatste keer dat we deze heren in actie zagen op het circuit van Spa Francorchamps. Lukt het dit keer misschien Michael Smith of de heren Hayes en Clarke om punten af te snoepen van Ollie Taylor, we gaan het zien!

Sport divisie
En dan in de Sport divisie zien we helaas voor deze keer alleen de heren van Traxx Racing terug. Het is aan Chris Voet en Bart van den Broeck om de races goed uit te rijden en zo maximaal te profiteren van punten.

Wij, organisatie van de Supercar Challenge powered by Hankook, kijken erg uit naar de races op het prachtige circuit van Brands Hatch! We gaan er een mooi weekend van maken met alle rijders, teams en iedereen die meegaat!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • Groot startveld tijdens de Jumbo Racedagen

  13-05 Groot startveld tijdens de Jumbo Racedagen

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017