LAATSTE NIEUWS

STUDENTENTEAM INMOTION GAAT VOOR HET ELEKTRISCH RONDE RECORD OP CIRCUIT ZOLDER

 • Artikel is geplaatst op: 11-07-17

Helmond, Nederland – 10.7.2017. Een team van studenten uit Eindhoven bouwt aan de snelste elektrische formule race auto. Tijdens de Superprix op 15 juli doen zij, met hun auto genaamd de IM/e, een aanval op het elektrisch ronde record op Circuit Zolder. Het huidige record staat op naam van Bert Longin die een tijd neerzette van 2:01.182 met een Tesla Roadster. Slechts een paar weken geleden versnipperde InMotion het elektrisch ronde record op Circuit Zandvoort in Nederland met 16 seconden. Hiermee maken de studenten serieuze stappen naar hun uiteindelijke doel: deelnamen aan de 24 uurs race van Le Mans.

Foto gemaakt door: Gerlach Delissen

InMotion is een team van ongeveer 50 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen. Het ultieme doel van het team is om in 2020 deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans in de Garage 56 klasse met een volgende auto. Deze klasse biedt ieder jaar plaats aan één team om met een auto mee te doen zonder regelgeving, met uitzondering van veiligheidsregels. Deze ontwerpvrijheid biedt de studenten de kans om technologie van het hoogste niveau toe te passen en innovatie in de motorsport te brengen. 

Foto gemaakt door: Dion de Bakker

Om dit doel te bereiken is het team begonnen met de bouw van ‘s werelds snelste elektrische formule auto. Met deze auto wil het team naamsbekendheid en ervaring opdoen, daarnaast dient hij als testplatform voor innovatieve technieken die in de toekomst in de Le Mans auto terecht komen. De IM/e heeft 550 pk en weegt slechts 658 kilogram. Daarnaast heeft een uitgebreid netwerk aan partners het mogelijk gemaakt om technologie tot in de details te optimaliseren. In de wielophanging zijn bijvoorbeeld titanium 3D geprinte onderdelen opgenomen en de auto beschikt over een compleet nieuw ontwikkeld software platform. Mede dankzij deze unieke samenwerkingen met de industrie is het team er zeker van dat zij het ronde record kunnen verbreken.

Foto gemaakt door: Dion de Bakker

Een aantal jaar geleden heeft Xavier Maassen tevens in een Tesla Roadster het elektrisch record verbroken toen vervolgens Bert Longin het record met slecht een paar tienden van seconden overnam. Komend weekend waagt Xavier op nieuw een kans met de technische studenten om opnieuw het record op zijn naam te zetten. ////

Meer documenten zijn te downloaden na 15 juli om 14:00 op http://inmotion.tue.nl/media/

Contact:

Arthur van der Werf

Manager Marketing en Communicatie
Automotive Technology InMotion 

Website: www.inmotion.tue.nl
Adres: Automotive campus 60
Postal: 5708 JZ Helmond
E-mail: marketing@inmotion.tue.nl
Mobile: +31 (0)624523103

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017