LAATSTE NIEUWS

REGEN VAN STRAFFEN VOOR VAN BERLO

 • Artikel is geplaatst op: 7-03-17

ZANDVOORT (Nederland) – De Final 4 is het traditionele slot van het Winter Endurance Kampioenschap. Op 4 maart stond de race op het programma van het Circuit Park Zandvoort. Voor deze race schreef Marcel van Berlo zich, samen met Bob Herber in.

Zaterdag 4 maart

Marcel en Bob wisten samen in de ochtenduren naar een keurige vijfde startpositie te rijden, vanwaar de race om exact 12.00 uur van start ging op een vochtige baan.

Vanwege de eerdere regenval koos de Porsche equipe voor regenbanden, wat bij aanvang van de wedstrijd de juiste keuze was. Binnen een half uur was de baan echter al zo ver opgedroogd dat er een stop gemaakt kon worden om te wisselen naar slicks die op het droog beter tot hun recht komen. De keuze bleek een goede omdat de rondetijden direct flink sneller werden.

Achteraf gaf Marcel zijn commentaar: “Strategisch was de eerste stop misschien niet de beste omdat we alleen banden wisselden en geen rijderswissel deden. Hierdoor moesten we een keer extra binnenkomen en verloren extra tijd.” Nadat de eerste rijderswissel alsnog gedan werd bleef de Porsche uitstekend in het spoor van de voorliggers en kon strijd leveren met de equipe van vader en zoon Hart die een podiumplek in handen hadden. Nadat Marcel het stuur weer ter hand had genomen werd de race enige tijd geneutraliseerd met een Code 60 en begonnen de problemen voor de Porsche coureur. Marcel bleef in het spoor van vader en zoon Hart, maar bleek in zijn gretigheid te hart te hebben gereden tijdens de neutralisatie, wat hem op een tijdstraf kwam staan. Na de race vertelde Marcel eerlijk: “We hebben geloof ik vijf straffen van twaalf seconden elk gekregen, waardoor we heel veel tijd hebben verloren. Ik heb tijdens de Code 60 niet goed genoeg op mijn snelheid gelet doordat ik te gretig was om in het spoor van Hart te blijven. Die bleek ook te hard te hebben gereden, dus ikzelf stom genoeg ook.” De uitslag was hierdoor voor Herber en Van Berlo niet zoals gewenst. Toch blikte Marcel tevreden terug: “We hebben ondanks de straffen een goede race gereden en de boel heel gehouden, dat is toch altijd ons eerste doel en dat hebben we gerealiseerd. We hebben uitgereden en een leuke race gehad en plezier staat bovenaan voor mij!”

Uitslag divisie I, Final 4

1 Thuis / Euser, 2 Sluijs / Schouten, 3 Hart / Hart, 4 Marcel van Berlo / Bob Herber, 5 Schulz / Bleekemolen, 6 Rymes / Terting, 7 Heezen / Heezen jr / Van Lieshout

 • Safety car en regen bepalend voor podia zondagsrace

  16-04 Safety car en regen bepalend voor podia zondagsrace

 • Enerverende eerste race op Circuitpark Zandvoort

  15-04 Enerverende eerste race op Circuitpark Zandvoort

 • Wie weten zich te verzekeren van de beste startplek voor de eerste race van het seizoen?

  15-04 Wie weten zich te verzekeren van de beste startplek voor ...

 • Coureursportret Priscilla Speelman in Great British Cars.

  21-04 Coureursportret Priscilla Speelman in Great British Cars.

 • Veel tegenslag voor Daan Meijer

  20-04 Veel tegenslag voor Daan Meijer

 • Podium voor Febo Racing bij seizoensopener

  20-04 Podium voor Febo Racing bij seizoensopener

Jaarboek 2014