LAATSTE NIEUWS

RACING EXPERIENCE BEVESTIGT DEELNAME LMP3 AAN GT&PROTOTYPE CHALLENGE

 • Artikel is geplaatst op: 10-04-17

Na een uitgebreide inventarisatie  ter voorbereiding voor het 2017 seizoen heeft Racing Experience, het team uit Wormeldange (Luxemburg), besloten een Ligier JS P3 te kopen.  Een auto welke overeenkomt met de internationale regels van de LMP3 categorie (Le Mans Series). Deze auto is begin 2016 gebouwd, ontwikkeld door Onroak Automotive engineers en wordt aangedreven door een 5 liter Nissan V8 motor met 420pk.

“Deze compleet nieuwe uitdaging biedt voor ons een kans om onze activiteiten met een tweede pilaar naast onze twee Dallara GP2 vloot uit te breiden “, legt teammanager Christian Hauser uit. “Om ervaring op te bouwen met deze auto hebben we besloten om deel te nemen aan de Nederlandse “GT & Prototype Challenge”, welke 6 race weekenden met elk 2 races bevat, met op zaterdag en een op zondag een race van 1 uur +1 lap met rijderswissel.

Dit biedt de mogelijkheid voor mijn zonen om beurten te rijden, maar ook voor potentiele gastrijders om zich aan te sluiten bij het team. Omdat alle races plaatsvinden in Nederland (Assen, Zandvoort) en België (Spa-Francorchamps, Zolder) op prachtige circuits die we goed kennen, zullen de races minder ver van huis plaats vinden als vorig jaar. Dit alles met het oog op de inzet in de ELMS (European Le Mans Series) op de middellange-lange termijn.”

Voor Gary Hauser, de jongste broer, met een totaal van 14 overwinningen in de Boss GP klasse (met de algemene titel in 2013 en 2de plaats in 2014), zal er minder verandering zijn dan voor broer David welke terug zal keren naar het racen op circuits na 7 seizoenen te hebben doorgebracht in hillraces (met twee kampioenstitels van Luxemburg in 2013 en 2016) “Ik zou het nieuwe seizoen in de European Hill Climb Championship graag willen aanpakken zoals in 2015, maar helaas ben ik, vanwege mijn nieuwe beroepsverplichtingen, niet meer in staat om in een seizoen van 12 races door heel Europa deel te nemen. Aan de andere kant stelt dit nieuwe project mij in staat om weer samen te werken met mijn broers zoals we deden bij ons debuut in de Formule 1.6 en vooral de Formule 3, wat mij veel plezier doet. Ik denk dat we erg mooie raceweekenden gaan beleven aan het stuur van deze prachtige, spectaculaire auto.”

De eerste test van de Hauser broers en hun uiteindelijke teammaat Stuart Wiltshire (VK) met hun nieuwe Ligier JS P3 vond plaats op Chambley (nabij Metz in Frankrijk), gevolgd door de Spa Testdagen twee weken geleden.

De kalender van de GT & Prototype Challenge:

·         20/21 mei: Familie Dagen Zandvoort (NL)

·         9/11 juni: Spa Euro Races, Francorchamps (B)

·         14/16 juli: Zolder Superprix (B)

·         4/6 augustus: Gamma Racing Day Assen (NL)

·         29 september/1 oktober: Spa Racing Festival, Francorchamps (B)

·         20/22 Oktober: Formido Finaleraces Assen (NL)

 

Patrick Weber ,Persvoorlichter
Racing Experience
9 , rue Principale
L-5480 WORMELDANGE
TéL: +352 661.24.24.50
FAX:+352 76 89 08.
e-mail: christian.hauser@hauser.lu
http://www.racing-experience.lu
https://www.facebook.com/hauser.lux

 

FOR ENGLISCH CLICK HERE

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017