Drivers news

Priscilla Speelman pakt podium in Spa-Francorchamps

10:39 12-10-2016

Afgelopen weekend werden er twee races in de Supercar Challenge verreden op het circuit van Spa-Francorchamps. Vol vertrouwen kwam Priscilla Speelman daar op donderdag aan want op vrijdag stonden de twee vrije trainingen op het programma. Samen met Jan van der Kooi begonnen ze goed en behaalde in de eerste training de 7de positie. De tweede training werd al iets beter en daarin werden ze als 5de afgevlagd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag had het geregend dus op een opdrogende baan moest op zaterdag in 20 minuten de kwalificatie gereden worden. Jan nam deze voor zijn rekening en hij wist mooie resultaten te pakken in de klasse. Voor race 1, welke diezelfde middag al verreden zou worden, mocht de equipe Speelman/Van der Kooi van plek twee starten en race 2 zelfs van pole position.

Zaterdag om 14.20 uur doofden dan voor de eerste keer de rode lichten waarbij de 41 wagens begonnen aan hun eerste race over een afstand van een uur. Priscilla begon de race achter het stuur en moest bij de start een plaats toegeven, maar het duurde niet lang voor ze de tweede plaats weer in handen nam. De verplichte pitstop, waarbij er ook een rijderswissel plaats vind, duurde iets te lang waardoor Jan de baan weer op kwam op de zesde positie. Toch wist hij nog twee plaatsen goed te maken voor het zwart/wit geblokt gevlagd werd, maar daarmee
vielen ze net buiten het podium op een vierde positie. Goed nieuws hieraan was dat diegene die op het podium zijn geëindigd stafseconden krijgen. Dit was in het voordeel van het tweetal bij de tweede race die zondag verreden werd.

Op zondagochtend kon het in eerste instantie rustig aan gedaan worden omdat de tweede en laatste race van het weekend om 14.10 uur zou starten. Vanaf pole mocht het team vertrekken voor wat een spannende race zou gaan worden. Priscilla moest bij de start wat plaatsen toegeven maar de race duurde lang genoeg om hier nog iets aan te doen. Na 40 minuten moest zij naar binnen om het stuur over te geven aan Jan en dat deed ze vanaf de tweede plaats.

Door de tijdstraffen van de winnaars van de race van gisteren mocht het team na de pitstop sneller de baan op en hiermee lagen ze op de eerste plaats. Jan kwam in gevecht met een BMW 1 serie uit de GTB klasse die op de rechte stukken een stuk sneller was, maar in de bochten niet al te veel lef toonde waardoor Jan klem kwam te zitten en niet zijn eigen tempo kon rijden. Door dit gevecht was het Robert van den Berg die dichterbij kon komen en hier uiteindelijk van kon profiteren en de eerste plaats over kon nemen, waardoor Priscilla en Jan als tweede mee naar het podium mochten.

De volgende races worden gereden op het circuit van Assen in het weekend van 22 en 23 oktober tijdens de Finale Races.

Priscilla Speelman wordt ondersteund door de volgende sponsoren: MSS Transport, DCB Energy, Logistic Force, ATL renting, Deba bedrijfswagens, De Kort trailerservice, Aleco Sport Vision, TB Daf, Deko Sign en Strack Vloeren.