LAATSTE NIEUWS

PODIUM VOOR FEBO RACING BIJ SEIZOENSOPENER

 • Artikel is geplaatst op: 20-04-17

ZANDVOORT (Nederland) – Tijdens de Paasraces op Zandvoort heeft Martin de Kleijn samen met zijn teamgenoot Dennis de Borst een podiumplek behaald. In een weekend waarin er de nodige technische problemen de heren parten speelden een prima resultaat.

Het team van Ferry Monster Autosport had afgelopen winter niet stilgezeten. Ze hadden de SEAT uitgerust met een nieuw aerodynamicapakket, zodat Martin den Kleijn en Dennis de Borst met het nieuwste materiaal van de Spaanse fabrikant aan de start van de Paasraces stonden. De Supercar Challenge is overgestapt naar Hankook als bandenfabrikant en het Circuit Zandvoort een nieuwe asfaltlaag, genoeg veranderingen voor het Febo Racing duo. In de kwalificatie reden zij een vierde tijd, waarmee zij aantoonden het niet te zijn verleerd.

Race 1, zaterdag 15 april

Teammaat Dennis de Borst reed de eerste stint van de race. Hij wist zich op te werken naar een podiumplek. Helaas voor hem kon hij zijn opmars niet vervolgen, want de race werd vanwege een lang oliespoor geneutraliseerd. Na maar een paar ronden op volle racesnelheid, stuurde Dennis de SEAT de pits in om het stuur over te geven aan Martin.

Vroeg in zijn stint werd Martin opgehouden door een langzamere deelnemer. “Ik was sneller, maar kwam er niet direct voorbij,” reageerde Martin. “Hier heb ik kostbare tijd verloren.” Martin vond na enkele ronden een gat, passeerde de rijder en voerde het tempo op. Het podium was binnen handbereik van de heren, alleen toen liet de techniek hen in de steek. De wagen kwam in de noodloop terecht en verloor veel snelheid. Martin wist dit nog te resetten, maar helaas kwam het euvel ook terug. Gelukkig wist hij andermaal het probleem te verhelpen, maar verloor zo een flink aantal plekken. Uiteindelijk stuurde hij de SEAT als achtste over de meet. “We leken een podiumplek te pakken, alleen toen begonnen de problemen. De wagen raakte in de noodloop en moest de boel meerdere keren resetten. Hiermee verloren wij snelheid en de concurrenten konden ons voorbij. Enorm balen dat we zo het podium mislopen!” Na de race wisselde het team de motor van de SEAT.

Race 2, zondag 16 april

Eerste Paasdag waren de monteurs nog hard aan het werk de SEAT op oorlogssterkte te krijgen. De nieuwe motor liep op maar drie cilinders en Martin moest vrezen voor de tweede race van het weekend. Gelukkig kreeg het team van Ferry Monster Autosport de SEAT-krachtbron aan de praat. Dennis de Borst startte de wedstrijd. Met goed opgewarmde banden wist hij direct een paar concurrenten voorbij te steken en bezette de derde plek. Hij wist een gat te slaan richting zijn achtervolgers, alleen voorkwam een neutralisatie dat hij verder naar voren kon komen. Vanaf een derde stek gaf Dennis de auto over aan Martin.

Martin kreeg tijdens zijn stint te maken met de weergoden. Hij begon op droog, toen begon het te druppelen en niet veel later vielen de hagelstenen op het Zandvoortse asfalt. Listige omstandigheden, maar Martin liet zich niet van de wijs brengen. “De druppels werden steeds erger, maar achterop de baan was het nog steeds droog. Zelfs toen de hagel kwam, was het lang niet overal even nat. Toen besloot ik binnen te gaan voor een setje regenbanden,” verklaarde Martin na de race. Met de regenbanden had Martin het naar zijn zin en wist zijn SEAT goed te positioneren voor een aantal mooie inhaalacties. Hij was daarbij zelfs de snelste man op de baan. Toen de vlag viel kwam hij een fractie te kort voor overwinning, maar wel een prachtige tweede stek na de tegenslag van zaterdag.  “In sneed als een warm mes door de boter en dan naar een vierde plek overall rijden is geweldig. Met dit podium hebben wij de schade beperkt weten te houden en het is lekker om zo het weekend te eindigen,” aldus Martin na het binnenhalen van het podium.

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017