LAATSTE NIEUWS

PODIUM ALS AFSLUITER VAN HET JAAR VOOR PRISCILLA SPEELMAN

 • Artikel is geplaatst op: 25-10-16

Het laatste raceweekend van het seizoen Supercar Challenge werd verreden op het TT Circuit Assen alwaar er, zoals het reglement het toeschrijft, twee races werden gereden.

Op vrijdag zijn er altijd twee trainingssessies waarbij een ieder weer kan wennen aan het circuit en er gekeken kan worden hoe de auto zich gedraagd. De eerste training wist Priscilla een zevende tijd te rijden. Tijdens de tweede training reden zowel Priscilla als haar teamgenoot, Jan van der Kooi. In deze training lag een zesde plaats in het verschiet.

Tijdens de kwalificatie die op zaterdagochtend werd verreden ging het voor het tweetal erg goed. Jan nam het eerste gedeelte van de kwalificatie voor zijn rekening en liet als eerste een tijd noteren in de 1:46. Lange tijd lag de nummer 471 Lotus Exige op koers om de pole position te pakken. Echter, in de laatste minuten werden Jan en Priscilla van de eerste plaats gestoten en terug verwezen naar een derde tijd. Met nog een minuut te gaan was daar een BMW E46 GTR die die derde plaats overnam waardoor het duo de twee races vanaf een vierde plaats zal gaan vertrekken.

De eerste race, die op zaterdag gereden werd, begon goed vanaf de vierde plaats, maar helaas moest Priscilla de Lotus Exige 5 minuten voor de pit window naar binnen brengen met de nodige problemen. Een van de motorsteunen was afgebroken, waardoor de kabel van de dynamo afgebroken was en ze niet genoeg accuspanning meer hadden. Ditzelfde euvel overkwam ze bij de tweede race van de Gamma Racing Day en toen kwam Priscilla stil te staan langs het circuit. Nu herkende ze het probleem direct en toen ze voelde dat het vermogen minder werd is ze gelijk de pitstraat ingereden om de monteurs de gelegenheid te geven het te repareren. Op dat moment was niet bekend dat de motorsteun gebroken was en nadat de kabel gerepareerd was gebeurde na een paar ronden precies hetzelfde. Toen is Priscilla weer de pitstraat ingereden. Na overleg is besloten om te stoppen met de race toen bleek dat ze de 75% regel niet meer konden halen.

De tweede race starte het tweetal wederom vanaf de vierde positie. Jan nam de eerste stint voor zijn rekening en door een goede start lag hij al snel aan de leiding. Het gat naar de nummers twee en drie in de race was niet heel groot, maar toch kon Jan de leiding vasthouden tot aan de pitstops. Na 49 minuten nam Priscilla het stuur over van Jan en al snel kwam zij onder druk te staan van Ringelberg in de Seat. Bij het aanremmen van de Mandeveen bocht blokkeerde een van de wielen, waardoor ze haar instuurpunt mistte en Ringelberg haar kon inhalen. Ze heeft daarna nog wel de achtervolging ingezet, maar dit was helaas niet genoeg om Ringelberg weer in te halen. Hierdoor eindigde het duo Van der Kooi/Speelman de laatste race van het seizoen op een mooie tweede plaats.

Priscilla wil graag haar sponsoren MSS Transport, DCB Energy, Logistic Force, ATL renting, Deba bedrijfswagens, De Kort trailerservice, Aleco Sport Vision, TB Daf, Deko Sign en Strack Vloeren bedanken voor hun steun tijdens het raceseizoen 2016.

 • Ward Sluys en Bas Schouten schrijven tweede race op hun naam

  16-07 Ward Sluys en Bas Schouten schrijven tweede race op hun naam

 • Opnieuw overwinning voor de Ligier LMP3 van Inter Europol Competition

  16-07 Opnieuw overwinning voor de Ligier LMP3 van Inter Europol ...

 • Ruime overwinning voor Smiechowski en Dreyspring in Zolder

  15-07 Ruime overwinning voor Smiechowski en Dreyspring in Zolder

 • Welcome to the Hydrogen Future - World Premiere

  20-07 Welcome to the Hydrogen Future - World Premiere

 • Hard werk levert Febo Racing punten op

  20-07 Hard werk levert Febo Racing punten op

 • Van Berlo pakt punten in Zolder

  20-07 Van Berlo pakt punten in Zolder

Jaarboek 2014