Supercar

Plannen Prime Racing seizoen 2016

14:10 03-02-2016

Het afgelopen decennium zagen we Prime Racing in actie komen op verschillende circuits in en rond ons. Eén van de hoogtepunten in het korte bestaan van het team, was zonder twijfel de Belgische titel in 2014, maar oprichter Jean-Pierre Lequeux heeft duidelijk een toekomstvisie.

"Ik heb Prime Racing in 2007 hier in Luxemburg opgericht samen met Jean-Marc Ueberecken, iemand die ik kende als zakenpartner", trapt Lequeux het gesprek af. "De reden voor de oprichting moet je zoeken in het feit dat we een oplossing zochten om onze sportieve wagens te integreren in een structuur welke we konden gebruiken voor track days. Ikzelf racete toen in de BTCS en nadat we samen Prime Racing opgericht hadden, besloten Jean-Marc en ikzelf om ook gewoon te blijven racen."

"Na onze titel kwam Ginetta met de G55, waardoor we met onze G50 over ietwat gedateerd materiaal beschikten en een oplossing moesten uitdokteren. Om de G50 te vervangen, overwogen we in eerste instantie om een Porsche 991 Supercup aan te schaffen voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Toen ik op Internet evenwel de LMP3-Ginetta zag, ben ik op bezoek geweest bij Ginetta zelf om te zien hoe ze ons van dienst konden zijn. We kwamen tot een vergelijk begin 2015 met het idee het prototype in te zetten in de Supercar Challenge powered by Pirelli."

"Al gauw stelden zich evenwel problemen; het duurde namelijk wat langer om de wagen te ontvangen dan initieel gepland. Gezien de motor en de versnellingsbak van bij Oreca uit Frankrijk kwamen en zij alle klanten stap per stap bevoorraden, werd de prioriteit gelegd bij de teams die de ELMS betwistten. In mei ontvingen we uiteindelijk, als zevende, onze wagen waarmee we ook in de Supercar Challenge en de VdeV hebben gereden. We opteerden voor races uit beide series om ervaring op te bouwen met de wagen; dat was nodig gezien ik nooit gereden heb met downforce-wagens. Ik kan je evenwel vertellen, het aanpassen ging zeer vlot en de bolide is enorm indrukwekkend. We krijgen overigens ook de steun van Triple One Racing, die ook de Norma van Luc & Jim De Cock's Deldiche Racing onderhouden dus dat zit wel snor en schept vertrouwen."

Wat brengt 2016?
"Dit jaar willen we zowel de Supercar Challenge en de Superlights Challenge betwisten met onze Ginetta LMP3; we kunnen aantreden in beide kampioenschappen dus dat is leuk. We werken ook aan een programma in de ELMS met een jonge wolf gekoppeld aan een ervaren man met F1-ervaring; vooral voor hen ervaring te laten opdoen met het oog op een programma met de 24 Heures du Mans. Eigenlijk kunnen we onze programma's nog aanpassen in functie van de rijders die zich aanbieden. Als iemand een competitief stuur zoekt, kan hij ons natuurlijk steeds contacteren.
 

Bekijk het gehele artikel op: http://www.autosport.be/news/interview-jean-pierre-lequeux-als-men-in-zolder-de-deur-opent-zal-ik-er-zijn.html