Supercar

PB 2828 Racing opnieuw in Supercar Challenge 2015

00:00 21-03-2015

PB 2828 Racing opnieuw in Supercar Challenge 2015

Het raceseizoen op circuit staat voor de deur en daarin mag vaste waarde Philippe Bonneel uiteraard niet ontbreken. De Anzegemnaar besliste net om dit jaar opnieuw het hoogstaande Supercar challenge kampioenschap te betwisten.

In dit kampioenschap doet hij in 2015 andermaal een beroep op EMG Motorsport en bestuurt hij dezelfde wagen als vorig jaar, een BMW M3 E92 GTR. De ploegmaat van Philippe wordt Bart Van Haeren, die in het Belgische BRCC al mooie resultaten behaalde met een Porsche GT3 en met wie hij een performant team vormt.

“Ik ben zeer tevreden dat ik weer met EMG Motorsport in zee kan gaan, vorig jaar verrichtten deze mensen immers uitstekend werk”, geeft Philippe Bonneel mee. “Vorig seizoen konden we door een krap budget maar een drietal raceweekends afwerken, maar we waren wel overal competitief en eindigden zelfs tweemaal op de tweede plaats. Dit jaar mikken we op een volledig seizoen en proberen Bart en ikzelf zo goed mogelijk mee te dingen naar de titel in Supersport. Mijn trouwe sponsors van vele jaren ver tekenden overigens ook weer in. Het gaat dan over namen als Lecot-Raedschelders, Roto, FCS en Apex Dental.  Dit jaar begroeten PB 2828 Racing bovendien een nieuwe partner: GEZE Benelux. “

Opener: paasweekend in Zandvoort

Via een testdag zullen de piloten nog extra wennen aan de auto, maar de top-BMW zou wel in staat moeten zijn om met de allerbesten te wedijveren. Het seizoen start tijdens het paasweekend op het Circuit van Zandvoort in Nederland. Er zijn nog zeven andere raceweekends, waarvan vier in België, nog twee in Nederland en één in het VK.