Supercar

Lotus team Van der Kooi maakt rijders bezetting bekend voor 2015

22:10 17-03-2015

Lotus importeur Van der Kooi heeft tijdens een informele kennis makingsavond zijn plannen voor het seizoen 2015 bekend gemaakt. Het premium pand van de Lotus importeur te Houten was de plaats waar alle teamleden met elkaar kennis maakten. Rijders, mechanici en overige teamleden verzamelden zich aan de grote, witte tafel in de vergaderruimte van de Lotus importeur, onder het genot van drankjes en hapjes. Willem en Jan van der Kooi deden beiden een openingswoord en gaven inzicht in de plannen voor seizoen 2015. Vanwege het gezellige karakter van de bijeenkomst, vertelde iedereen vervolgens op toerbeurt wie hij of zij was en wat de rol in het team is. Een betere manier om met elkaar kennis te maken kun je je niet wensen.

Komend seizoen zal het Lotus team Van der Kooi bestaan uit vijf coureurs. Huub Delnoij, Carlijn Bergsma, Pieter de Jong, Jan van der Kooi en Luuk van Loon. Een mooie mix van reeds ervaren teamrijders en debutanten. Maar alleen met de rijders houdt de teambezetting niet op. Onontbeerlijk voor succes is de technische staf, bestaande uit Maarten Veldhuizen, Jurriaan Rook, Marco Rietveld, Niels Groen, Bart Deenen, Roy Mulling, Jilles Coljee, Raymond Tempelaars, Mark van Bemmel en Max Smith. Zij gaan er met elkaar voor zorgen dat 2015 weer een succesvol Lotus jaar wordt in de Supercar Challenge, hoewel het niet makkelijk zal zijn om de prestaties van voorheen te evenaren. Overall kampioen in 2011 en 2013 geeft aan dat de lat hoog ligt. Daarvoor is een serieuze aanpak vereist, maar dat is het team uit Houten wel toevertrouwd. Willem en Joke van der Kooi creëren weliswaar veel gezelligheid, maar onderhuids is de grondige aanpak en motivatie van de betrokken op alle fronten voelbaar. Niet zo vreemd, want Lotus heeft tenslotte een enorme race historie en Van der Kooi voegt daar een mooi hoofdstuk aan toe!

Ten opzichte van vorig jaar zijn er de nodige veranderingen. Kennelijk hanteert Van der Kooi de slogan ‘de jeugd heeft de toekomst’ want met Huub Delnoij en nieuwkomer Luuk van Loon is er sprake van een echte jonge garde. Luuk is twintig jaar en de zoon van Ronald van Loon. Hij reed al op zijn zestiende jaar in de Ooperon Cup van de ACNN met een BMW E36. Vorig jaar nam hij het regelmatig op in deze klasse tegen vader Ronald, die hem komend seizoen ook met raad en daad bij zal staan. Wellicht komen ze elkaar nu opnieuw tegen op de baan, maar dan in de Supercar Challenge en bovendien met twee verschillende merken auto’s. Luuk’s teamgenoot is Jan van der Kooi, die heeft geen nadere introductie nodig. Jan kruipt dit jaar weer achter het stuur, maar zal ook zijn andere taken voor het team blijven invullen. Met dit rijders duo is er sprake van een mooie mix van jeugdige ‘Sturm und Drang’ en veel race ervaring.   

De tweede Lotus Exige wordt bemand door twee nieuwkomers, Carlijn Bergsma en Pieter de Jong. Na jaren in de Zilhouette klasse te hebben gereden, werden ze vorig jaar kampioen in deze klasse. Ze wilden graag een stapje hogerop naar de A-evenementen en was de Supercar Challenge een logische keuze. Een uur voor aanvang van de kennismakings avond werd hun Lotus Exige in Houten afgeleverd in zijn fraaie zwart-witte livery. Behalve vanwege hun prestaties zullen Carlijn Bergsma en Pieter de Jong ongetwijfeld gaan opvallen in het deelnemersveld vanwege hun in het oog springende verschijning. En de ‘Girl Power!’ van Carlijn geeft hieraan nog eens een extra dimensie!

De derde Lotus Exige is bestemd voor Huub Delnoij. De jonge coureur uit Wamel debuteerde vorig jaar tijdens de Gamma Racing Days en reed direct naar het podium. Zijn ambitie is om te groeien in de GT racerij, de overstap maken naar de lange afstand racerij is zijn wens. Die wens was ook de reden voor zijn afwezigheid tijdens de kennismakingsavond. Huub reed op dat moment een twaalf uurs wedstrijd in Italië, op het circuit van Mugello in Toscane. In december had hij ook al met succes deelgenomen aan de langste lange afstand race ter wereld, de Maxi Endurance 32h in Portimao in Portugal. Wel aanwezig waren Huub’s vader Erik Delnoij en Rob Rademaker. Rademaker zal als coach gaan fungeren van het nog maar zestien jarige race talent, die zelfs uitkwam tegen Max Verstappen toen ze allebei nog op de kart raceten.

Vader Erik Delnoij en coach Rob Rademaker luisterden aandachtig toe tijdens de kennis makingsavond avond, terwijl Huub op Mugello in Italie deelnam aan een twaalf uurs race.

Een uur voor aanvang van de kenningsmakings avond arriveerde de Lotus Exige van Carlijn Bersma en Pieter de Jong in zijn nieuwe livery. De zwart-witte Lotus wordt een opvallende verschijning in het deelnemersveld.

Er werd tijdens de kennismakings avond niet alleen gepraat maar ook volop gesleuteld...

De plannen zijn gemaakt, het team is geformeerd en de Lotus Exiges zijn gereed. Kortom, voor Van der Kooi kan het seizoen 2015 met Pasen op Circuit Park Zandvoort beginnen!