LAATSTE NIEUWS

KWALIFICATIE SUPERCAR CHALLENGE HANKOOK FINALERACES

 • Artikel is geplaatst op: 21-10-17

De kwalificatie van de Supercar Challenge tijdens de Hankook Finaleraces stond vanochtend op het programma op het TT Circuit Assen. De baan was nat en bleef nat wat niet voor iedereen gemakkelijk was, te zien aan de verschillende spins die er waren. De Supersport rijders benutten ook de natte baan goed ten opzichte van de GT rijders en daardoor is de startgrid van de middag wat gehusseld.

Het duo Ward Sluys en Bas Schouten pakken de overal pole position met een tijd van 1.58.095. De tweede tijd was er voor collega BMW rijders Koen Bogaerts/Mark van der Aa/Pieter van Soelen die dit weekend met zijn drieën tijden. Roger Grouwels veroverde met zijn Porsche de derde startpositie en Bob Herber wist in de laatste ronde nog een vierde positie te pakken.

Direct daarachter op de derde startrij zien we de snelste deelnemers van de Supersport 1 divisie. Hier waren het kampioenschapskandidaten Eric van den Munckhof en Henry Zumbrink die in de laatste ronde de pole position opeisten. Roelant de Waard stuurde zijn Lotus naar de tweede plek en was net wat sneller dan Ronald en Luuk van Loon in de BMW E46.

In de Supersport 2 divisie komen dit weekend twee bolides uit en hier waren het de heren van het Brightfiber Racing team die de snelste tijd wisten te noteren, voor Hanne Terium die dit weekend voor het eerst mee doet in de Supercar Challenge.

De Sport divisie viel ten prooi aan het Belgische duo Chris Voet en Bart van den Broeck, die het trio Harold Wisselink/Henk Tappel/Toon Rutgers wisten voor te blijven. Rob Nieman start vanaf de derde positie in de Sport klasse.

Vanmiddag om 15.30 uur start de eerste race van het weekend in Assen en deze is te volgen via: https://livetiming.getraceresults.com/assen (raceresults.nu) 

 • Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

  20-04 Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

 • Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

  15-04 Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

 • De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa Francorchamps

  11-04 De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa ...

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

 • Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

  18-04 Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

 • Zege voor Febo Racing in Spa

  18-04 Zege voor Febo Racing in Spa

Jaarboek 2017