LAATSTE NIEUWS

KWALIFICATIE GT & PROTOTYPE CHALLENGE, SPA FRANCORCHAMPS

 • Artikel is geplaatst op: 10-06-17

Vanmorgen om negen uur stond de kwalificatie van de GT & Prototype Challenge pb Hankook op het programma in Spa Francorchamps. De eerste 10 minuten werden vooral gebruikt om op te warmen want daarna vlogen de tijden naar beneden.

Halverwege de kwalificatie was het equipe Luc de Cock en Tim Joosen die de lijst aanvoerden. Zij waren met de Norma M20FC sneller dan de verschillende LMP3 bolides. Deze tijd bleef alleen niet heel lang staan en uiteindelijk was het de Ligier LMP3 bolide van David Hauser die met een tijd van 2.19.025 de pole position pakte. Jakub Smiechowski pakte de tweede positie met een minimaal verschil naar de nummer één en de tijd van Luc de Cock en Tim Joosen was snel genoeg voor de derde positie algemeen en dus pakten zij ook al een punt voor de pole position in hun divisie. David Houthoofd werd tweede in de CN divisie, nipt voor Tim Gray en Oliver Hewitt.

De SuperGT divisie viel ten prooi aan de equipe Alexis van der Poele en Eric van der Poele, zij wisten hun collega rijder Herve Maillien voor te blijven en ook Dirk Schulz, welke uitkomt met de Porsche in deze divisie dit weekend.

Wim Jeuris was het snelst in de laatste divisie, maar moest wel zijn Radical SR3L eerder stilzetten en hopelijk zijn de problemen niet zo groot dat hij vanmiddag wel kan starten. In de laatste ronde van de kwalificatie wist Fiona James haar Praga R1 nog voor de Praga R1 van Dick van Elk te zetten, die dit weekend weer eens achter het stuur is gekropen sinds hele lange tijd.

Aan het einde van de dag om 16.45 uur staat de start gepland voor de GT & Prototype Challenge pb Hankook race en ook deze is te volgen via de live timing: livetiming.alkamelsystems.com/spa 

 • Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

  20-04 Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

 • Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

  15-04 Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

 • De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa Francorchamps

  11-04 De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa ...

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

 • Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

  18-04 Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

 • Zege voor Febo Racing in Spa

  18-04 Zege voor Febo Racing in Spa

Jaarboek 2017