LAATSTE NIEUWS

KWALIFICATIE BRANDS HATCH - DUTCH ON TOUR EVENT

 • Artikel is geplaatst op: 9-09-17

Onder prima Engelse omstandigheden stond begin van de middag de kwalificatie op het programma. In de ochtend waren er al twee trainingen gereden om de baan te leren kennen en om 13.15 uur stonden de GT bolides klaar om hun tijd te zetten. De Engelse gastrijders Daniel McKay en Euan McKay waren vanmorgen al snel in hun Porsche 991 wagen en wisten nu ook al snel een tijd neer te zetten van 1.29.582 en de concurrentie wist deze tijd niet meer te verbeteren. De Redline Racing Porsche zien we vanmiddag dan ook op de pole position staan voor de eerste race. Om de plekken daarachter werd flink gestreden en het was uiteindelijk Bas Schouten die de tweede tijd wist te noteren waardoor hij samen met Ward Sluys ook vanaf de eerste startrij mogen vertrekken. Op positie drie zien we de Porsche 991 van Roger Grouwels en plek vier is voor Koen Bogaerts en Pieter van Soelen.

In de laatste minuten van de kwalificatie schiet Bob Herber met de BMW M3 F80 hard van de baan in de tweede bocht en moet constateren dat de race van vanmiddag niet kan worden aangevangen met deze prachtige bolide. Het team van JR Motorsport heeft nog een BMW M4 Silhouette bij als reservewagen en Bob Herber zal dan vanmiddag gaan starten in deze wagen.

In de kwalificatie van de Sport divisie is het Henry Zumbrink die de snelste tijd in de eerste ronden weet neer te zetten. De tijd van 1.33.571 staat de eerste tien minuten bovenaan de lijst maar dan noteert Martin de Kleijn in de FEBO Seat een tijd van 1.32.921 welke blijft staan tot de tijd voorbij is. Dennis de Borst en Martin de Kleijn starten dan ook vanmiddag van pole position. Naast hen staat Ruud Olij die in de voorlaatste ronde de tweede tijd wist te noteren. Henry Zumbrink wist zijn eerste snelste tijd niet meer te verbeteren en pakt daarmee de derde positie voor Ronald en Luuk van Loon in de BMW E46 M3.

Ollie Taylor was het snelst in de Supersport 2 divisie met een 1.35.186 en wist hiermee Michael Smith in de Seat Leon Supercopa voor te blijven alsook Kevin Clarke en Dan Stringfellow, welke vanmorgen in de tweede training nog langs de baan kwamen te staan met een afgebroken wiel. Chris Voet en Bart van den Broeck strijden samen in de Sport divisie om de snelste tijd en zullen uiteindelijk de punten verdelen.

De eerste race van het weekend gaat vanmiddag om 17.20 uur (Engelse tijd) van start en je kunt deze volgen via de live timing op www.tsl-timing.com

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017