LAATSTE NIEUWS

KO KOPPEJAN RADICAL SR3 KAMPIOEN

 • Artikel is geplaatst op: 22-10-13

Voor de laatste maal dit seizoen kwam de Supercar Challenge op 19 en 20 oktober bijeen om de sportieve degens te kruisen. Plaats van handeling voor het laatste treffen is het altijd verrassende TT Circuit Assen. De Radical van Ko Koppejan kwam in de Superlights divisie van de grootste toerwagenserie van de Benelux aan de start om het kampioenschap hopelijk in zijn voordeel te beslissen.

Op zaterdagmorgen werd de kwalificatie voor de Finale Races verreden onder kille omstandigheden die het moeilijk maakte voldoende temperatuur in de banden te krijgen. Ko Koppejan wist ondanks de lagere temperaturen de beste tijd uit zijn wagen te persen. De Radical SR3 noteerde 1:41.687 en nam daarmee de polepositon in handen waarmee de Radical coureur zich de beste uitgangspositie verschafte voor de eerste race van later in de middag diezelfde dag.

De eerste Superlights race werd in de middag verreden en zou voor Koppejan een fraaie zege in de Radical SR3 klasse in petto hebben. Algemeen miste de snelle coureur het podium nipt door als vierde over de eindstreep te komen. De klasse zege in de eerste race was voor de Zeeuwse autodealer ruimschoots voldoende om het SR3 kampioenschap in zijn voordeel te beslissen!

Terugkijkend op de voorlaatste race van het seizoen vertelde Ko Koppejan: “Ik had een goede start en kon gelijk weglopen omdat ze achter me een foutje maakten. De auto voelde erg goed aan, zelfs over de curbstones. Ik heb vandaag het kampioenschap binnengehaald!”

In de strijd om de SR3 klasse kon dit weekend niemand in de schaduw staan van Koppejan die de absoluut snelste Radical SR23 rijder was. Dat hij het kampioenschap een race voor het einde al pakte verraste niemand, maar stemde evenwel tot grote vreugde bij de autodealer uit Zeeland.

De snelle rijder wist ook in de tweede race weer een prima resultaat te boeken, waarbij hij zelfs naar het podium van het algemene klassement geroepen werd. Ko kwam als derde over de streep met een Vettel-achtige voorsprong van 42 seconden op de tweede SR3. De derde SR3 moest zelfs meer dan een hele raceronde toegeven op de Zeeuwse coureur.

Terugblikkend vertelde Ko Koppejan: “Helaas was er niet veel concurrentie en ging het eigenlijk te gemakkelijk. Maar, ik heb wel lekker gereden en mooie constante rondetijden kunnen zetten.”

 • Jean-Pierre Lequeux en Jan-Marc Ueberecken op hoogste trede van het podium

  11-06 Jean-Pierre Lequeux en Jan-Marc Ueberecken op hoogste tre ...

 • Rob Nieman pakt de winst, net als opnieuw Ward Sluys en Bas Schouten

  11-06 Rob Nieman pakt de winst, net als opnieuw Ward Sluys en B ...

 • David Hauser viert de overwinning in Spa Francorchamps

  10-06 David Hauser viert de overwinning in Spa Francorchamps

 • Adriaenssens-Van Kelst proeven van het podium

  15-06 Adriaenssens-Van Kelst proeven van het podium

 • Febo Racing pakt zege op Spa

  14-06 Febo Racing pakt zege op Spa

 • Daan Meijer pakt eindelijk podium in de Supercar Challenge

  14-06 Daan Meijer pakt eindelijk podium in de Supercar Challenge

Jaarboek 2014