LAATSTE NIEUWS

HET KERKPLEIN TRADITIE GETROUW HET DECOR VOOR HULDIGING VAN DE KAMPIOENEN SUPERCAR CHALLENGE EN SUPERLIGHTS CHALLENGE SEIZOEN 2016

 • Artikel is geplaatst op: 15-12-16

Het was afgelopen vrijdag, 9 december 2016, weer een gezellig samenzijn in het oude vertrouwde “Kerkplein”. Met ook dit jaar weer meer dan 200 gasten, uit binnen- en buitenland, was het uitreiken van de awards en het vooruit kijken naar de plannen van 2017 weer een gezellig feest. Uit handen van Dick van Elk kregen de kampioenen de prachtige awards en was het Eric van den Munckhof die de Eugene Jansen Award overhandigd kreeg.

Traditiegetrouw was er bij aanvang van de avond voor alle gasten een heerlijk buffet opgesteld waar men kon kiezen uit verschillende gerechten. Zo omstreeks kwart over negen, toen alle genodigden de weg naar Breda hadden gevonden kon het officiële gedeelte van de avond beginnen.

De belangrijkste plannen voor 2017 werden besproken en ook de kalender voor 2017 werd met de genodigden doorgenomen. Met daarbij de belangrijkste verandering; de indeling van de divisies.Zo werd door Dick bekend gemaakt dat er een nieuwe raceklasse in 2017 van start zal gaan. Deze krijgt de naam: GT&Prototype Challenge, geheel met eigen kalender en met 6 raceweekenden in binnen en buitenland.

De klasse indeling in de Supercar Challenge zal ook worden aangepast, maar net als in 2016 worden er in 2017 ook weer 8 raceweekenden georganiseerd. Zo zijn er diverse races op Nederlandse en Belgische circuits, maar staat ook Brands Hatch (UK) en de Nurburgring (D) op de kalender. Met de meest bijzondere track van 2017; de RedBull Ring in Oostenrijk!  

Tevens werd door Dick van Ek ook bekend gemaakt dat er voor 2017 een nieuwe banden leverancier is aangesteld. Danny van Dongen en zijn broer Jean Paul van Dongen waren beiden aanwezig om in het kort meer te vertellen over Hankook en over de vele mogelijkheden.

Daarna was het tijd om de winnaar van de Eugène Janssen Award bekend te maken, een prijs ter nagedachtenis aan de in 2011 overleden Eugène Janssen. Eugène was sinds 2004 een zeer gedreven rijder in de Supercar Challenge, maar de laatste jaren moest hij in verband met zijn ziekte regelmatig een race missen. Als er zich echter ook maar mogelijkheid aandeed dan stond hij er altijd. Het tekende de vechtlust van Eugène, een man die nooit opgaf en altijd positief bleef.

Op de rouwkaart stond “wie sterft maar niet vergeten is, leeft lang”. De herinnering aan hem wilden alle betrokkenen van de Supercar Challenge, door middel van deze jaarlijks uit te reiken Award, graag bewaren. De prijs is dan ook bedoeld voor een rijder of team die zich onderscheiden heeft op een manier die de herinnering aan Eugène Janssen waardig is.

Dit jaar was het Eric van de Munckhof die de award uit de handen van Dick van Elk in ontvangst mocht nemen. Door de nodige pech en crashes was dit een moeilijk jaar voor Eric. Het was de ex-BMW Z4 van Eugene Jansen notabene waarin Eric een aantal benauwde momenten beleefde. Maar elke keer was het zijn drive en passie voor het racen waardoor de BMW Z4 keer op keer op de startlijn stond. Zijn doorzettingsvermogen en drive om door te gaan maakte hem dé winnaar van de Eugene Jansen Award 2016.  

Daarna barste het huldigingsfeest pas echt los en mochten de kampioenen per divisie hun award op komen halen.  

Winnaars Super GT divisie vlnr: Henry Zumbrink (2nd), Kosta Kanaroglou & Oliver Campos Hull (afwezig)(1st) en Henk Thuis (3rd) 

 

Winnaars GTB divisie vlnr: Aart Bosman (2nd), Joost Ursem voor Ward Sluys & Chris Mattheus (1st) en Karel voor Jos Jansen (3rd)

Winnaars Supersport divisie vlnr: Luuk van Loon & Ronald van Loon (2nd), Martin de Kleijn & Dennis de Borst (1st) en Dennis Houweling & Aart-Jan Ringelberg (3rd)

Winnaars Sport divisie vlnr: Bart van den Broeck & Chris Voet (2nd), Bart Drost & Niels Kool (1st) en Stan van Oord (3rd)

 

Winnaars Superlights Divise 1 vlnr: Luc de Cock & Tim Joosen (1st), Rob Kamphues & Leon Rijnbeek (2nd), Nigel Melker (3rd) was helaas niet aanwezig

 

Winaars Superlights Divise 2: Paul Sieljes (3rd) - Dominiek Dierkes (1st) en Fiona James (2nd) waren helaas niet aanwezig.

 

Het Overall  Throhy 2016 ging dit jaar naar Ward Sluys & Chris Mattheus, maar helaas waren zij niet aanwezig en werd de prijs opgehaald door JR Motorsport.

Het gehele team van de Supercar Challenge wil iedereen bedankt voor een fantastisch jaar en wensen iedereen fijne Feestdagen en een geweldig racejaar in 2017!

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden bij de supercar Challenge of GT&Prototype Challenge stuur dan een mail naar: info@supercarchallenge.nl

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017