Supercar

Henry Zumbrink klaar voor seizoen 2014

20:40 08-04-2014

Henry Zumbrink kan allang geen Rookie meer genoemd worden binnen de Nederlandse Autosport. Toch is hij vorig jaar als nieuwkomer in de Supercar Challenge als derde gefinisht. De snelle Volvo S60 V8 racewagen, waarmee Henry weer gaat deelnemen aan de Super GT Divisie van de Supercar Challenge, is weer volledig klaar voor het nieuwe seizoen met een nieuwe look. Het seizoen gaat tijdens het Paasweekend weer van start op Circuit Park Zandvoort.

Hoewel een nieuwe klasse én een nieuwe racewagen de nodige voorbereidingen en problemen kan veroorzaken, was het al snel duidelijk dat Zumbrink in het seizoen 2013 hoge ogen zou gooien. De snelle coureur uit Amerongen heeft dan ook veel punten bij elkaar weten te sprokkelen, wist vier maal de winst te pakken en diverse malen op het podium te komen in deze snelle klasse van dit giganten kampioenschap. In elk geval heeft hij bewezen dat de Volvo een snelle wagen is, die mee kan doen aan de kop.

Henry over zijn afgelopen seizoen: “Ondanks het feit dat we met een geheel onbekende wagen gereden hebben, heb ik afgelopen jaar heel veel waardevolle punten kunnen scoren en ben derde geworden in het kampioenschap. Achteraf nogal zuur, aangezien ik nog kans maakte op de titel, maar ik denk dat dit een super resultaat is voor een debuutseizoen in een nieuwe klasse met een nieuwe wagen!”

Inmiddels zijn Henry, zijn wagen en het team weer helemaal klaar voor het komende seizoen. Met een drukke kalender voor de boeg, heeft het team de Volvo S60 V8 tijdig weten te prepareren, waarmee de auto voorzien is van diverse updates én een nieuwe voorkant voor het seizoen 2014. De Supercar Challenge heeft voor dit jaar nieuwe banden van Pirelli als verplichte schoenen onder de racewagens, wat weer een uitdaging biedt voor alle rijders om de juiste set-up te krijgen. Maar met de ondersteuning van Day-V-Tec en de trouwe sponsoren, heeft Henry dit jaar zijn zinnen dan ook weer op de titel gezet.

Henry over het komende seizoen: “Met de derde plaats voor 2013 in de pocket, wordt het nu tijd voor de grote beker op de schoorsteenmantel. We werken keihard aan de wagen en ik voel me topfit. Ik heb echt veel zin in het nieuwe seizoen, ik heb alweer lang genoeg stilgezeten!”

In de Supercar Challenge nemen velen verschillende merken en racewagens deel. Zumbrink had hier dus de keuze uit een breed gamma. Uiteindelijk is gekozen voor een silhouet wagen: de Volvo S60 V8. De high tec V8 racewagen, bekend van de Renault Megane Trophy, Rally en Race of Champions, heeft een eigen fabriek in Frankrijk. De nieuwste snelle wagen uit deze fabriek is de Volvo S60, met een Corvette V8 motor van 7,0 liter en 550 PK. De wagen wordt ook dit jaar gerund door Davy Lemmens van Day-V-Tec, waar Zumbrink de afgelopen jaren al gereden heeft in het team.

De Supercar Challenge is anders dan de ‘Cupklassen’ in Nederland. De organisatie draait onafhankelijk en heeft geen inbreng van autofabrikanten of importeurs. Uitgangspunt is het organiseren van autoraces voor GT’s en toerwagens tijdens A-evenementen op circuits in binnen- en buitenland. In de afgelopen jaren heeft de Supercar Challenge ruim 100 races verreden tijdens grote evenementen op diverse circuits, zoals Circuit Park Zandvoort en het TT-circuit van Assen. Ook de circuits van Nurburgring in Duitsland, Zolder en Spa-Francorchamps in België en Brands Hatch in Engeland staan dit seizoen op het programma.

Dit seizoen is wederom gekozen om te gaan rijden met de eigen wagen. De keuze voor een Volvo S60 was de meest logische voor de Volvo-minded Zumbrink familie. Henry is zoon van Hans Zumbrink, eigenaar van Volvo Reede, dé Volvo dealer die al vele jaren in Amerongen gevestigd is. De wagen wordt dan ook ingeschreven onder de naam ‘Volvo Reede Racing by Day-V-Tec’ om de naam van het bedrijf nog meer te promoten.

Henry over de Volvo: “Hoewel het racen in Nederland door veel merken wordt gedaan, is er geen klasse waarin ik gereden heb met een Volvo. Met de keuze om een eigen wagen in te zetten in de Supercar Challenge, was het voor ons ook logisch om te kiezen voor de Volvo S60.”

Zumbrink over zijn sponsoren: “Dit seizoen verwelkom ik Aegir Marine, VIP Fulfilment, Cabrio.nl en Volvo Cars Nederland bij mijn groep van trouwe sponsoren. Ik hoop dat zij nog lang bij ons zullen blijven, uiteraard zal ik er alles aan doen om zoveel mogelijk hoge ogen te gooien in het kampioenschap. Daarnaast wil ik al mijn andere sponsoren bedanken dat zij ook voor dit jaar weer vertrouwen hebben in mijn racen en zie ik jullie weer regelmatig op het circuit!”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, Explora Ede, Okker reclame, Holding Triple B, Otto de Gooijer Automobielen, Aegir Marine, VIP Fulfilment, Cabrio.nl, Volvo Cars Nederland, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.