Supercar

Fréderique Jonckheere en Ward Sluys met JR Motorsport in Supercar Challenge powered by Pirelli 2015

17:02 20-03-2015

Fréderique Jonckheere en Ward Sluys: twee namen als een racende klok, die vanaf nu hun krachten bundelen in de Supercar Challenge powered by Pirelli en de Menzo 24 Hours of Zolder. Hun wapen? De JR Motorsport BMW M4 Silhouette. Hun doel? De titel in de Divisie GTB. Samen met PRODIAXO en de BMW Concessie Van den Broeck in Dilbeek, zullen Fréderique Jonckheere en Ward Sluys het raceseizoen starten op 9 en 10 mei op Circuit Zolder.

De JR Motorsport BMW M4 Silhouette is geen onbekende voor de racefans in de Lage Landen. De schitterende wagen maakte zijn debuut tijdens de voorbije 24 Hours of Zolder en is voor het seizoen 2015 helemaal opnieuw klaargestoomd. Op 9 en 10 mei zal de wagen voor het eerst in competitie treden, tijdens de eerste race van de GT Divisies van de Supercar Challenge powered by Pirelli.

Ward Sluys heeft uiteraard al heel wat ervaring met de wagen en hij krijgt het gezelschap van kersvers GT-kampioen uit de Supercar Challenge powered by Pirelli, de jonge Belg Fré Jonckheere.

Ward Sluys: “Fréderique is vorig jaar kampioen geworden met een Ferrari 458 en hij is echt zeer snel. Hij kan ook een wagen afstellen en ik denk dat mijn ervaring en zijn talent de goede cocktail zijn om voor de titel te gaan. Uiteraard zal de concurrentie weer stevig zijn, maar wij mikken op regelmaat en de expertise van het team, in combinatie met de legendarische kwaliteit van de racemachines van BMW. Ik behaalde in 2013 al de titel met een soortgelijke BMW Silhouette en ook toen konden we rekenen op die ingrediënten. Ik kijk dan ook erg uit naar de start van het seizoen.”

Voor Fréderique Jonckheere is de BMW een nieuwe uitdaging. Maar met het merk heeft hij wel een band. 

Fréderique Jonckheere: “Ik werd in eigen land al kampioen met de wagen, in 2009 in de Belgian Touring Car Series en dus is racen in een BMW niet nieuw voor mij. Uiteraard ben ik ontzettend blij met de kans die ik krijg en ik zal er ook alles aan doen om mijn nieuwe team, de sponsors en Ward dat te geven, wat ze van mij verwachten. De Supercar Challenge powered by Pirelli en de circuits waar we op rijden, zijn uiteraard niet nieuw voor me. Ik kijk, net als Ward dan ook vol ongeduld uit naar de start van het seizoen.”

Naast de Supercar Challenge powered by Pirelli, zien we de wagen en de rijders, samen met onder meer Benoit Dupont ook in de Menzo 24 Hours of Zolder.

Ward Sluys: “Met het nieuwe reglement van de race, kunnen we met onze wagen hoge ogen gooien. Dat zagen we in de voorbije jaren al en ik denk dat we dit seizoen weer mee vooraan gaan strijden. Overigens nemen wij ook deel aan de M Performance Ranking van BMW, een internationale competitie voor de niet fabrieksrijders van BMW, met heel wat uitstraling. Ook daar willen we zo hoog mogelijk eindigen.”