LAATSTE NIEUWS

FINAL 4 NEKT DAAN MEIJER

 • Artikel is geplaatst op: 6-03-17

ZANDVOORT (Nederland) –  Voor de gelegenheid van de laatste race van het Winter Endurance Kampioenschap sloeg Daan Meijer de handen ineen met de bewezen snelle man Danny van Dongen. Op 4 maart stonden de twee mannen volledig op scherp voor de Final 4 endurance race die ze zouden rijden met de fraai klinkende Mercedes SLS GT3.

Zaterdag 4 maart

In de ochtenduren was er wat regen gevallen in Zandvoort, waardoor de baan vochtig was en de tijden minder rap dan later op de dag tijdens de race. Ondanks de nattigheid wisten de Mercedes mannen de eerste positie in de wacht te slepen met een strakke 1:53.509.  Nadat de start om exact 12.00 uur een feit was raakte de dikke SLS in gevecht met de andere kanonnen die hen de koppositie stevig betwisten, ondanks de nog altijd vochtige baan. Na minder dan een uur in de race was het wegdek voldoende opgedroogd om een keuze voor slicks te rechtvaardigen, waarvoor de heren dan ook onmiddellijk kozen. “Deze auto is eigenlijk gemaakt voor rollende starts, dus een staande start op een vochtig wegdek is een hele uitdaging. We hebben de traction control uitgezet om het gas goed te kunnen doseren en goed weg te kunnen komen bij de start. Dat lukte redelijk, maar die Pumax van Henk Thuis heeft veel meer vermogen, dus een paar rondjes later draaide ik het rechte stuk op en zag hem al de eerste bocht in verdwijnen. Dat tempo kon ik op dat moment niet bijbenen”, vertelde Daan.  

Na die eerste vroege pitstop daalden de rondetijden aanzienlijk en konden Daan en Danny weer aanhaken bij de mannen aan de absolute kop van het veld. Ondanks een Code 60 neutralisatie heroverde de prachtig bulderende Mercedes de leiding en gaf die niet meer uit handen tot aan het moment dat de techniek onverwachts de geest gaf. Een borgpennetje raakte los, waardoor de dikke Mercedes SLS GT3 met een zwabberend wiel naar binnen moest komen. Daan blikte terug: “We hebben absoluut genoten van de race, de rondetijden waren fantastisch, de afloop was alleen erg jammer. Een borgpennetje van een paar Euro maakte een einde aan de race. Dat pennetje veroorzaakte dat er uiteindelijk een wielmoer losraakte en de auto niet meer wilde. Danny voelde het meteen in de auto en dacht aan een kapotte aandrijfas, dus is hij meteen gestopt. Achteraf bleek het een simpele borgpen te zijn en een bekend euvel van de SLS Mercedes. Er is een update geweest om dit te verhelpen, maar die is niet toegepast op mijn auto. Dat gaan we dus nu wel heel snel doen.”      

      

De snelheid zat er absoluut goed in gedurende de wedstrijd, wat de heren een goed gevoel gaf. De uitvalbeurt is helaas een onderdeel van een mechanische sport als de racerij.

Uitslag divisie I

1 Thuis / Euser, 2 Sluijs / Schouten, 3 Hart / Hart, 4 Marcel van Berlo / Bob Herber, 5 Schulz / Bleekemolen, 6 Rymes / Terting, 7 Heezen / Heezen jr / Van Lieshout, DNF Van Es / Wijnschenk, Daan Meijer / Danny van Dongen

 • Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

  20-04 Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

 • Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

  15-04 Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

 • De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa Francorchamps

  11-04 De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa ...

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

 • Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

  18-04 Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

 • Zege voor Febo Racing in Spa

  18-04 Zege voor Febo Racing in Spa

Jaarboek 2017