LAATSTE NIEUWS

FEBO RACING PAKT NAAST ZOMER KAMPIOEN OOK WINTER KAMPIOENSCHAP

 • Artikel is geplaatst op: 6-03-17

ZANDVOORT (Nederland) – Het laatste treffen van het winterkampioenschap, de Final 4, vond op 4 maart plaats op het circuit van Zandvoort. Voor Febo Racing de laatste test voor aanvang van het reguliere kampioenschap en een uitgelezen kans om nog een aantal bekers en punten toe te voegen aan het totaal en belangrijker nog de winter kampioenschapstitel op hun naam te schrijven.

Zaterdag 4 maart

Door in de tijdtraining ’s morgens de snelste tijd van divisie II te pakken verzekerden Dennis de Borst en Pim van Riet zich van een perfecte uitgangspositie in aanloop naar de race die de tweede titel op rij zou moeten gaan opleveren.   

Ondanks de vochtige baan door regenval eerder in de ochtend startte de race keurig op tijd. Wel pasten de Febo coureurs zich op de omstandigheden aan door regenbanden te monteren die na een half uur al konden worden vervangen door slicks die geen profiel hebben en daardoor meer grip geven. Na die wissel, die tevens werd gebruikt door Dennis om het stuur over te dragen aan Pim, werden de rondetijden flink lager. De snelheid nam toe, evenals de strijd. Met spannende gevechten wist de Febo Racing equipe zich in de lange race uitstekend te handhaven en bleef strijden om de hoogste klassering in divisie II. En met uitstekend gevolg, het winterkampioenschap werd door Febo Racing veroverd, het tweede kampioenschap op rij dat de snelle SEAT Leon equipe wist te behalen.

 

Dennis vertelde na de race: “In feite was het een perfect weekend. Tijdens de vrije training merkten we een storing op die was ontstaan door corrosie als gevolg van de pekel die we hebben opgepikt tijdens de Nieuwjaarsrace. Door daarop snel te reageren met een reparatie konden we de laatste negen minuten nog de baan op om alle systemen te controleren en hadden we vandaag gewoon een perfecte dag. We konden continue super goede tijden rijden. Zelfs op de regenbanden waarmee we startten waren we competitief. Aan het einde van mijn laatste stint merkte ik wel dat de achterbanden volledig op waren, maar die hebben dan ook 3,5 van de 4 uur onder de auto gezeten. We zijn super tevreden met het tweede kampioenschap op rij en gaan ons nu opmaken voor het zomerkampioenschap. We hebben nog wat nieuwe dingen op stapel staan, waaronder een nieuwe kleurstelling. Die maken we binnenkort bekend.”

Uitslag divisie II, Final 4

1 Dennis de Borst / Pim van Riet, 2 Kromwinkel / Markert, 3 Tischner / Becker, 4 Van den Berge / Altevogt,

5 Zumbrink / Van den Munckhof, 6 Haak / Evers, 7 Sari / Sari

 • Internationale Testdag Circuit Zolder – Supercar Challenge – donderdag 23 maart 2017

  24-03 Internationale Testdag Circuit Zolder – Supercar Challeng ...

 • Presentatie seizoen 2017 Supercar Challenge en GT&Prototype Challenge

  22-02 Presentatie seizoen 2017 Supercar Challenge en GT&Prototy ...

 • Coureursportret Roger Grouwels in PUUR Porsche Magazine

  21-02 Coureursportret Roger Grouwels in PUUR Porsche Magazine

 • BS-Racing Team strijdt voor top 3 in nieuwe seizoen Supercar Challenge

  13-03 BS-Racing Team strijdt voor top 3 in nieuwe seizoen Super ...

 • Regen van straffen voor Van Berlo

  7-03 Regen van straffen voor Van Berlo

 • Final 4 nekt Daan Meijer

  6-03 Final 4 nekt Daan Meijer

Jaarboek 2014