LAATSTE NIEUWS

FEBO RACING KEERT MET BEKER TERUG NA STERK OPTREDEN OP DE RED BULL RING

 • Artikel is geplaatst op: 16-05-17

Challenge-weekend van het seizoen. Het circuit was onbekend terrein voor Dennis de Borst en Martin de Kleijn en ze reden twee sterke wedstrijden, die op zondag werd beloond met een prachtige bokaal.

Dennis de Borst en Martin de Kleijn maakten vrijdag voor het eerst kennis met het circuit in de Oostenrijkse bergen. Veel ronden rijden op de baan van de energiedrankenfabrikant die ook de werkgever van Max Verstappen is, was het belangrijkste devies voor het duo van Febo Racing. “Het is echt een geweldig mooie baan, met de bergen op de achtergrond. We behoorden tot de snelsten van de Super Sport-divisie,” liet Dennis de Borst optekenen. In de tweede training werd het duo getrakteerd een noodweer. Dennis reed ook in deze lastige omstandigheden een derde tijd. ”Het was enorm listig en had bijna geen zicht. Door de vele neutralisaties ook amper kunnen rijden.”

Zaterdagochtend vroeg stond de SEAT klaar voor de kwalificatie. Het team had de Spaanse bolide uitgerust met een nieuw type remblok, wat niet helemaal goed uitpakte. “Ik kreeg niet het juiste gevoel met deze remblokken. Ze hebben meer bite, waardoor ik sneller blokkeerde. Gelukkig wist ik toch nog een vierde tijd te rijden, maar voor de race hebben wij het oude type weer gemonteerd,” verklaarde Dennis na de kwalificatie.

Race 1, zaterdag 13 mei

Voor de eerste race op de Red Bull Ring was het aan Dennis om de start voor zijn rekening te nemen. In de SEAT kwam hij ongeschonden door de lastige eerste bocht. In de tweede bocht werd hij van de baan getorpedeerd door een achteropkomende BMW zonder werkende remmen. De Febo Racing bolide raakte daarbij beschadigd en moest de pits opzoeken. Ondanks de schade kon Dennis zijn wegvervolgen en achteraan aansluiten. “Geen lekker begin van de race,” verklaarde Dennis. “Buiten mijn schuld kreeg ik een ferme tik en dit betekende een extra bezoek aan de pits en kon mij opmaken voor een inhaalrace.” Met het stuur tussen zijn tanden joeg Dennis de SEAT door de Oostenrijkse Alpen. Behendig wist hij zich naar voren te werken en stuurde de wagen als zevende de pits in om het stuur over te geven aan zijn teammaat Martin de Kleijn.

Martin vervolgde het sterke optreden van Dennis. Met de SEAT klom hij op naar de vierde plek en had het podium in het vizier. De race was net te kort, waardoor hij op de bumper van nummer drie over de meet kwam net buiten de ere plaatsen over de meet kwam. “Ondanks onze extra stop als vierde eindigen is geweldig. Martin en ik hebben sterk gereden en weer waardevolle punten gepakt,” keek Dennis terug op de ongelofelijke inhaalrace.

 

Race 2, zondag 14 mei

Vanaf een zevende stek begonnen de heren aan de tweede race op de Red Bull Ring. Met Dennis aan het stuur kwam de SEAT goed uit de startblokken en stootte al direct door naar de vierde stek. “Ik kon direct aansluiten bij Speelman, waardoor ik al snel de vierde stek in handen had,” aldus Dennis terugkijken op zijn start. Hij had een goed tempo te pakken en wist weg te lopen bij zijn achtervolger en richtte zijn blik op de concurrenten voor hem. De safetycar die de baan op kwam leek het einde te betekenen van zijn opmars en het veld schoof als een harmonica in elkaar. Dennis haalde het maximale uit deze situatie en bij de herstart laveerde hij behendig langs een aantal concurrenten die het met elkaar aan de stok hadden. Zo stuurde hij de Febo Racing SEAT naar de tweede. In zijn drive om het maximale uit de Spaanse bolide te krijgen, kwam Dennis buiten de baan. Een uitstapje waarvoor hij door de wedstrijdleiding flink werd bestraft. Dennis en Martin kregen 10 seconden aan de spreekwoordelijke broek, waardoor zij na de finish een plek zouden terugvallen.

Martin die het stuur van Dennis overnam om de race tot een goed einde te brengen, reed zeer sterk. Hij was sneller dan de leider in de klasse en net als zaterdag kwam hij steeds dichter bij zijn voorganger. Met de leidende Ginetta in zicht kwam de Febo Racing SEAT over de meet. De tweede plek moesten de heren weer afgeven vanwege de 10 seconden straf. “We zijn dik tevreden met dit weekend. Het was niet makkelijk op een nieuw circuit en waarbij we zaterdag een extra stop moesten maken. Vandaag hebben we bewezen dat wij voor de ere plaatsen strijden en keren met veel punten en een beker huiswaarts. De volgende wedstrijd is op het prachtige Spa-Francorchamps, ook al zo’n circuit waar wij naar uitkijken,” blikte Dennis alvast vooruit op de volgende ronde.      

 
 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • Groot startveld tijdens de Jumbo Racedagen

  13-05 Groot startveld tijdens de Jumbo Racedagen

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017