LAATSTE NIEUWS

FEBO RACING BESLIST SPANNEND KAMPIOENSCHAP IN LAATSTE METERS

 • Artikel is geplaatst op: 25-10-16

Voor de allerlaatste maal in het reguliere 2016 raceseizoen kwamen de heren van Febo Racing aan de start van de Supersport divisie van de Supercar Challenge. Ditmaal in het kader van de Formido Finaleraces die traditioneel op het TT Circuit Assen worden gehouden. De spanning liep in aanloop naar de Finaleraces danig op doordat er nog altijd meerdere titelkandidaten in de race zijn, waaronder de Febo coureurs Dennis de Borst en Martin de Kleijn. Het duo zette na de kroon op het werk door na een zinderende finale het kampioenschap te pakken.

Na een natte en niet optimale vrije training op vrijdag gingen Dennis en Martin voortvarend van start in de zaterdagse kwalificatie. Het Febo Racing duo zette de SEAT Cup Racer op een mooie eerste startplek voor beide races en optimaliseerden zo hun kansen voor de eindzege van het seizoen. “Het ging erg lekker, de auto ligt echt fantastisch. We hebben nieuwe achterbanden gemonteerd en dat heeft zich uitbetaald. Dit biedt perspectief voor de race vanmiddag!”

Race 1, zaterdag 22 oktober
De Febo coureurs verzilverden op magistrale wijze de poleposition in de eerste race. Dennis wist in de eerste stint uitstekend weg te rijden bij de concurrentie en maximaliseerde zo hun kansen op de overwinning. Met maar liefst tien seconden voorsprong op de rest van het veld kwam hij in de achttiende raceronde binnen voor de rijderswissel, waarna Martin het stuur overnam en er eveneens goed voor ging zitten. De eerste paar racekilometers bouwde hij het tempo rustig op, vond een fantastisch ritme en kon er na enkele ronden vol voor gaan.

Hij noteerde de snelste raceronde, wat een extra punt bij het totaal voegde en kwam met een oppermachtige dertien seconden voorsprong als eerste onder de vlag door. Na de punten voor beide pole positions was de achterstand al danig teruggebracht, maar de zege van de twee snelle mannen boog de achterstand definitief om in een voorsprong. Het maximale resultaat stemde de heren zeer tevreden. Dennis: “Ik heb me volop gefocust op het rijden van de snelste raceronde en de overwinning om zo het beste resultaat te scoren. Dat lukte prima, ik zette de snelste tijd neer, die door Martin in zijn stint nog even werd aangescherpt. Dat leverde ons nog eens een extra punt op. Dit is een prima resultaat en geeft vertrouwen voor morgen.”

Uitslag Supersport-divisie, race 1
1 Dennis de Brost / Martin de Kleijn, 2 Houweling / Ringelberg, 3 Van der Maat / Schreurs, 4 Ronald & Luuk van Loon, 5 Ted van Vliet, 6 Morcillo / Cintrano, 7 Robert & Benjamin van den Berg,

Race 2, zondag 23 oktober
Door de klinkende zege in de eerste race, de pole positions en de snelste rondetijd wisten de Febo coureurs de achterstand van enkele punten om te buigen naar een voorsprong met een marge van twee punten. Het uitgangspunt voor de laatste race was hiermee uitstekend, maar de koers zeker nog niet gelopen. Dennis startte de race op een natte baan en was in zijn stint duidelijk uit op een probleemloze race. Rijdend met het hoofd liet hij zijn op dat moment merkgenoten Houweling en Ringelberg voorbij en nam genoegen met de derde positie, wetende dat de directe concurrentie voor de titel ver weg was en hij geen risico hoefde te nemen. Dennis vertelde bij de rijderswissel: “Vandaag was het vooral zaak om uit te rijden en geen risico te nemen. Ik heb de andere SEAT voorbij gelaten om niet in een gevecht in de problemen te komen. De baan was glad door de regen en ik wilde er absoluut niet van af gaan.” Na een degelijke stint met goede tijden stuurde hij zijn SEAT de pits in voor de rijderswissel. Dennis leverde de auto aan Martin af in derde positie. Ondanks de continue wisselende omstandigheden door een opdrogende baan wist Martin eveneens constante tijden te klokken en de laatste podiumpositie vast te houden tot aan het vallen van de vlag.

Febo Racing Team nam naast de derde positie in de race ook de kampioenschapsbeker mee naar huis en besluit hiermee een spannend raceseizoen met een fantastisch resultaat. Terugkijkend naar het weekend liet Dennis optekenen: “Vrijdag begon moeizaam, de motor hield ineens in. Na de motorwissel ging het verder het hele weekend perfect. Ferry Monster heeft de auto perfect opgebouwd en afgesteld, we hebben alles geoptimaliseerd door elk punt te pakken dat we konden: twee pole positions en de snelste raceronde, gisteren de winst en vandaag derde. Dit is het beste resultaat dat we dit weekend hadden kunnen scoren en uiteraard konden we het seizoen niet beter afsluiten dan als kampioen!”

Uitslag Supersport-divisie, race 2
1 Houweling / Ringelberg, 2 Van der Kooi / Speelman, 3 Dennis de Borst / Martin de Kleijn, 4 Morcillo / Cintrano, 5 Ronald & Luuk van Loon

Uitslag kampioenschap Supersport divisie 2016
1. Dennis de Borst / Martin de Kleijn (kampioen) 227, 2. Ronald / Luuk van Loon 222, 3. Houweling / Ringelberg 220, 4. Robert vd Berg 177, 5. Vd Kooi / Speelman 129, 6. Eric van den Munckhof 128, 7. Vd Maat / Scheurs 128, 8. Benjamin vd Berg 99

Hierbij willen wij graag alle sponsoren bedanken voor de ondersteuning in 2016. Volgend jaar staan we weer aan de start om de titel te prolongeren!

 • Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

  20-04 Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

 • Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

  15-04 Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

 • De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa Francorchamps

  11-04 De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa ...

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

 • Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

  18-04 Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

 • Zege voor Febo Racing in Spa

  18-04 Zege voor Febo Racing in Spa

Jaarboek 2017