LAATSTE NIEUWS

EERSTE INSCHRIJVINGEN KOMEN BINNEN BIJ DE SUPERCAR CHALLENGE!

 • Artikel is geplaatst op: 13-01-17

Het nieuwe jaar is begonnen, een nieuw raceseizoen met een prachtige kalender, een nieuwe divisie indeling, een nieuwe secondenregeling, nieuwe puntentelling en een nieuwe bandenleverancier: Hankook.

We zien en horen dat de verschillende rijders en teams zich weer gaan opmaken voor een nieuw raceseizoen en vragen en inschrijvingen komen binnen.

In de GT divisie zagen we al eerder dat Team RaceArt zich weer heeft ingeschreven voor een seizoen Supercar Challenge, vooralsnog met twee Porsches waar Roger Grouwels en Edward Grouwels in gaan rijden, maar misschien komt er nog een derde Porsche bij. Daarnaast heeft Aart Bosman een nieuwe Porsche gekocht en zich eveneens al aangemeld voor komend seizoen en verwachten wij ook Marcel van Berlo en Jos Jansen met een Porsche terug op de startgrid en mogelijk nog een paar ‘oude en nieuwe’ gezichten die een Porsche stuur vast gaan houden. 

JR Motorsport zet tegenover dit Porsche geweld maar liefst vier snelle BMW’s in in de GT divisie, namelijk een BMW M4 silhouette voor regerend kampioen Ward Sluys, een tweede voor Daan Meijer die terugkeert in het veld en een derde Silhouette maar voor deze auto is het nog niet bekend wie het stuur in handen gaat nemen. Verder zal Bob Herber het stuur in handen nemen van een speciaal gebouwde BMW F80 M3.

Engelsmannen Adam Hayes en Kevin Clarke hebben zich ingeschreven met een Lamborgini Callardo in de GT divisie en brengen misschien nog een tweede bolide mee.

In de Supersport divisie zal Dennis de Borst weer het stuur in handen nemen van de kampioensauto van 2016, de Febo Seat Leon Cup Racer en ook Dennis Houweling gaat zeer waarschijnlijk weer instappen in zijn Seat Leon Cup Racer. Daarnaast weten we dat de BMW Z4 van Eric van den Munckhof weer in het veld terug te zien is, evenals de blauwe BMW van Ronald en Luuk van Loon, welke hun vice kampioenschap graag willen omzetten in het kampioenschap in 2017. Roelant de Waard heeft een Lotus Exige V6 ingeschreven waarmee hij viermaal deel gaat nemen komend seizoen.

Tevens verwachten wij terug op de startgrid Robert en Benjamin van den Berg met de BMW 132i, Marcel van de Maat en Peter Scheurs van het BS Racing team en zullen Carlijn Bergsma en Pieter de Jong zeer waarschijnlijk de overstap maken naar de Supersport divisie.

In de Sport divisie kan natuurlijk het team van Spirit Racing niet ontbreken. Opnieuw zullen zij minimaal twee, maar misschien ook drie, Renault Clio’s aan de start brengen. Daarnaast hebben we geluiden gehoord vanuit België dat ook het Traxx Racing team weer present zal zijn met Chris Voet en Bart van den Broeck.

Wij hopen in de komende weken nog meer namen bekend te kunnen maken die we komend seizoen op de startgrid en in de paddock gaan zien en in februari willen we een eerste deelnemerslijst publiceren.

Bent u zelf geïnteresseerd in deelname en wenst u meer informatie te ontvangen over de Supercar Challenge powered by Hankook, dan kunt u te allen tijde contact opnemen via info@supercarchallenge.nl en/of telefoon 076 5430200.

 • Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

  20-04 Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

 • Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

  15-04 Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

 • De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa Francorchamps

  11-04 De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa ...

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

 • Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

  18-04 Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

 • Zege voor Febo Racing in Spa

  18-04 Zege voor Febo Racing in Spa

Jaarboek 2017