DE TCC NISSAN GT-R

DE OFFICIELE PACECAR

Velen hebben hem al voorbij zien komen in de afgelopen jaren, de spectaculaire Nissan GT-R. Deze Nissan wordt gebruikt voor de opstelronde en de warm up lap voorafgaand aan de start van de races van de SC.

De productie versie van de GT-R maakte zijn debuut op de Tokyo Motor Show van 2007. Vanaf 6 december 2007 was de auto te koop op de Japanse markt. De Verenigde Staten volgden in juni 2008. Europa kwam als derde aan de beurt, eind 2008 kon de GT-R daar zijn debuut maken. In Nederland worden 31 stuks geleverd. De lange tijd tussen verschillende releases heeft te maken met het feit dat Nissan speciale centra bouwt waar de auto's gebouwd en onderhouden gaan worden. De bouw van de motor en de versnellingsbak gebeurt met de hand, dit limiteert de productie tot 1000 stuks per maand. Nissan belooft dat je bij een snelheid van 300 km/uur, dankzij de V6 twinturbo motor, als bestuurder zonder stemverheffing met je medepassagier kunt praten.

Een van de belangrijke aspecten van de Nissan GT-R is zijn aerodynamica met een weerstandscoëfficiënt (Cx) van 0,27. Het is hiermee een van de meest aerodynamische auto's op dit moment in productie. De binnenkant van de auto is ook een van de belangrijke aspecten; de boordcomputer is gerealiseerd door Polyphony Digital (de makers van Gran Turismo, een auto-simalutiespel) en heeft een harde schijf van 30 gigabyte om bijvoorbeeld muziek in op te slaan. Op de boordcomputer kan je gegevens van de auto waarnemen en opslaan zoals de temperatuur van de olie en het water maar ook een Newtonmeter, boost-meter, enzovoort. De auto is voorzien van een Bose-muziekinstallatie.

De Nissan GT-R heeft net als zijn voorganger vierwielaandrijving. Hier is voor gekozen om de zoveel mogelijk tractie te behouden in omstandigheden als regen en hagel. De wielophanging van de auto is volledig verstelbaar zodat de auto ook zijn stabiliteit bewaart.

In 2013 is de pacecar door NISSA Tuner Total Car Concept uitgebreid aangepast voor het zware werk op het circuit en het vermogen is omhoog gebracht naar 750 PK. Daarnaast is de versnellingsbak aangepast met een gearkit van PPG Pfizner en het bak is versterkt en verzwaard om dit vermogen aan te kunnen.

Via onderstaande video is de complete aanpassing bij TotalCarConcept uit Blijswijk terug te zien.


Voor de liefhebbers onderstaand de specificaties van de Nissan GT-R na deze aanpassingen.

Aantal cilinders: 6
Cilinderinhoud: 3799 cc
Kleppen per cilinder: 4
Boring x slag: 95.5 x 88.4
Compressieverhouding: 9 : 1
Maximaal vermogen: 750 PK @ 6400 tpm
Maximaal koppel: 850 Nm @ 3200 tpm
Turbo / intercooler: Ja / Nee
Brandstof: Benzine
Inhoud brandstoftank: 74 liter
Versnellingsbak: 6
Aandrijving: 4x4 wielen
Acceleratie 0-100 km/h: 2.5 sec.
Topsnelheid: 343 km/h

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017