LAATSTE NIEUWS

DE SUPERCAR CHALLENGE POWERED BY HANKOOK IS KLAAR VOOR SEIZOEN 2017!

 • Artikel is geplaatst op: 30-03-17

Het eerste race weekend gaat, na een jaartje van afwezigheid, traditie getrouw weer van start tijdens de Paasraces op circuitpark Zandvoort. Met een enorm startveld van meer dan 45 auto's! wordt er dit jaar gereden op zaterdag en zondag, een extra vrije dag dus voor de rijders, teammanagers en monteurs die dan kunnen genieten van tweede Paasdag!

De planning

Officieel begint het “raceweekend” al op vrijdag 14 april, dan hebben de rijders de mogelijkheid om de auto’s te testen. Gedurende de dag zijn er twee Free Practices van 50 minuten ingepland, de eerste Free Practice start om 12.00 uur en de tweede start om 15.30 uur.

De kwalificaties worden de volgende dag gehouden, op zaterdag om 10.00 uur zijn het de Supersport 2 en Sport divisie die als eerste de snelste rondes mogen neerzetten, vervolgens is het de beurt aan de GT en Supersport 1 divisie om hun snelste tijden te laten noteren.

Na kwalificaties mogen de rijders van de Supercar Challenge gelijk laten zien wat ze in huis hebben, want om 14.35 uur staat race 1 gepland. In een race van 60 minuten + 1 lap zullen de rijders moeten laten zien wat ze waard zijn, een verplichte pitstop van minimaal 60 seconden kan dan zorgen voor een kleine adempauze, of is dit juist het moment waar de kaarten opnieuw geschut gaan worden?

De zondagmiddag staat in het teken van de gridwalk, een mooie gelegenheid voor de toeschouwers om de auto’s van de Supercar Challenge van dichtbij te bekijken. Na de gridwalk is het ook gelijk gedaan met de rust want dan start Race 2 van de Supercar Challenge en weten we wie zich winnaar kan noemen van de Paasraces 2017.

Deelnemers

Maar wie gaan we eigenlijk allemaal zien op de startgrid? Bekende namen en nieuwe namen sieren de uitgebreide deelnemerslijst van de eerste races van de Supercar Challenge. Er wordt gestreden in vier divisies ingericht op de verhouding tussen het lege wagengewicht met rijder en het motorvermogen aan de wielen. Dat levert in totaal 4 divisies op:

1.       GT Divisie: De snelste divisie binnen de Supercar Challenge. Daarin zien we auto’s als de Porsche 991 en 997,maar ook de Silhouettes en de snelle Marcos Mantis en de Mercedes C63 staat op de lijst.

2.       Supersport 1: De altijd populaire divisie en de divisie waarin een grote variëteit aan deelnemende auto’s terug is te vinden. Zo zien we daar de Seat Leon Cup Racer, BMW E46, de Lotus Evora, Ginetta G50 en de Porsche Cayman GT4 Cs

3.       Supersport 2: Een nieuwe divisie voor het seizoen 2017 en perfecte  klasse voor auto’s die tussen de Supersport 1 divisie vallen en de Sport divisie. Auto’s die we daar terug gaan zien zijn de Seal Leon Supercoppa , Lotus Exige en de BMW E46 3.2.

4.       Sport: Ook al weer jaren een succes klasse binnen de Supercar Challenge. Deze klasse is perfect voor auto’s als de Renault Clio en de Peugeot RCZ, maar we zien daar ook de ATR3, de Alfa 147 en de BRL Light.

Wil jij weten wie welke auto bestuurd kijk dan op de deelnemerslijst hieronder:

Deelnemerslijst Paasraces 2017

Voor het uitgebreide tijdschema klik hier:

Tijdschema Paasraces 2017

De volledige uitzendplanning voor de Supercar Challenge en GT&Protoype Chalenge 2017 is ook bekend. Op deze planning kan je precies zien wanneer de uitzendingen zijn op RTL GP, Motoresport TV en Sport TV.

Uitzendprogramma 2017

Wil jij er ook bij zijn tijdens de Paasraces koop dan snel je kaarten op:

http://www.cpz.nl/nl/evenementen/paasraces-207#tickets

Wil je meer weten over de Supercar Challenge, kijk dan op onze online magazine;

http://dsc2017.maglr.com/nl_NL/2652/42666/cover_page.html

 

 

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017