Supercar

Dayvtec klaar voor aftrap seizoen 2016

11:31 09-03-2016

Na een winter van voorbereiding is Dayvtec klaar voor het nieuwe seizoen. Beide Corvette's zijn volledig gerebuild en de eerste Ligier JS P3 heeft zijn eerste tests afgewerkt.

Afgelopen twee jaar bracht het team uit Katwijk jonge rijders zoals Max Koebolt en Milan Dontje vanuit de karting naar de GT's en dat wierp zijn vruchten af. Door middel van een goede rijders coach, Ferdinand Kool, die kan lezen en schrijven met de Corvette en de nodige data anlayse door het teams, wisten ze Koebolt en Dontje binnen een jaar op Blancpain niveau te krijgen.

Ook in 2016 wil het team deze lijn voortzetten. Aankomende week gaan we weer testen met een aantal potientiële rijders. De stoelendans is in volle gang! In de Sport klasse kunnen we ook een auto van Dayvtec verwachten. Naast vaste teamsponsor Formido heeft Dayvtec twee nieuwe sponsoren aan hun team weten te binden wat de rijders budgetten ten goede komt.

Onlangs maakte het team bekend de volgende stap te zetten in de autosport met de nieuwe Ligier JS P3 (LMP3). De eerste auto heeft begin februari zijn shake down gehad. Het team heeft de auto al aan de tand kunnen voelen in Magny Cours waar men testte. Als voorbereiding staat er nog een tweedaagse test in Spa Francorchamps op het programma. Afhankelijk van de behoefte kunnen we de Ligier zowel in de SuperGT als in de Superlights Challenge inzetten.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en te racen in dit ervaren team, neem contact op via: [email protected]