LAATSTE NIEUWS

DAG 1: RED BULL RING - ZONNIG, WARM, REGEN, KOUD

 • Artikel is geplaatst op: 12-05-17

Dit weekend rijden de deelnemers van de Supercar Challenge hun derde en vierde race van het kampioenschap op het mooie F1 Circuit in Oostenrijk. De Red Bull Ring is het decor dit weekend en we rijden hier tijdens het Truck GP evenement. Er zijn wisselende omstandigheden voorspeld, maar vandaag tijdens de eerste vrije training was het zonnig, warm en dus droog.

Voor de meeste rijders is het de eerste kennismaking met het circuit met een prachtige ligging tussen de bergen. De eerste vrije training verliep daardoor rustig, je zag dat iedereen de eerste ronden rustig de baan verkende en iedere ronde wat meer probeerde. Er werden enkele track limits gemeld en we zagen dat Jos Jansen twee keer in de rondte ging wat een korte onderbreking betekende. Michael Smith moest zijn Seat langs de baan parkeren en Harold Wisselink zette zijn auto eerder stil omdat er een ‘geluidje’ te horen was in de motor, maar verder geen bijzonderheden.

De middagsessie verliep onder totaal andere omstandigheden als de ochtendtraining. De baan was nat, kletsnat. Maar omdat de voorspellingen niet heel veel beter zijn voor de rest van het weekend, zagen we alle deelnemers op de baan om de ‘spannende’ plekken op de baan te verkennen. We zagen problemen aan het begin voor Kosta Kanaroglou die zijn Ginetta stil moest zetten op het rechte stuk, later kon hij nog wel deelnemen aan de vrije training. Jos Jansen zagen we opnieuw in het grind en ook Bob Herber miste dezelfde bocht tweemaal. Olie Taylor moest zijn BMW eerder stopzetten en we zagen dat het BS Racing Team ook regelmatig de pitstraat moest opzoeken waarbij de motorkap omhoog ging.

Morgenochtend om 08.40 uur start de kwalificatie voor de GT deelnemers en om 09.05 uur gaan beide Supersport divisies en de Sport divisie van start om zich te kwalificeren voor beide races. Hopelijk zijn de weersomstandigheden beter dan deze middag. De kwalificaties en aan het einde van de dag om 17.00 de eerste race van de Supercar Challenge tijdens het Truck GP evenement zijn live te volgen via: http://40.68.28.2:8080/event-17

 • Ward Sluys en Bas Schouten schrijven tweede race op hun naam

  16-07 Ward Sluys en Bas Schouten schrijven tweede race op hun naam

 • Opnieuw overwinning voor de Ligier LMP3 van Inter Europol Competition

  16-07 Opnieuw overwinning voor de Ligier LMP3 van Inter Europol ...

 • Ruime overwinning voor Smiechowski en Dreyspring in Zolder

  15-07 Ruime overwinning voor Smiechowski en Dreyspring in Zolder

 • Welcome to the Hydrogen Future - World Premiere

  20-07 Welcome to the Hydrogen Future - World Premiere

 • Hard werk levert Febo Racing punten op

  20-07 Hard werk levert Febo Racing punten op

 • Van Berlo pakt punten in Zolder

  20-07 Van Berlo pakt punten in Zolder

Jaarboek 2014