LAATSTE NIEUWS

DAG 1: RED BULL RING - ZONNIG, WARM, REGEN, KOUD

 • Artikel is geplaatst op: 12-05-17

Dit weekend rijden de deelnemers van de Supercar Challenge hun derde en vierde race van het kampioenschap op het mooie F1 Circuit in Oostenrijk. De Red Bull Ring is het decor dit weekend en we rijden hier tijdens het Truck GP evenement. Er zijn wisselende omstandigheden voorspeld, maar vandaag tijdens de eerste vrije training was het zonnig, warm en dus droog.

Voor de meeste rijders is het de eerste kennismaking met het circuit met een prachtige ligging tussen de bergen. De eerste vrije training verliep daardoor rustig, je zag dat iedereen de eerste ronden rustig de baan verkende en iedere ronde wat meer probeerde. Er werden enkele track limits gemeld en we zagen dat Jos Jansen twee keer in de rondte ging wat een korte onderbreking betekende. Michael Smith moest zijn Seat langs de baan parkeren en Harold Wisselink zette zijn auto eerder stil omdat er een ‘geluidje’ te horen was in de motor, maar verder geen bijzonderheden.

De middagsessie verliep onder totaal andere omstandigheden als de ochtendtraining. De baan was nat, kletsnat. Maar omdat de voorspellingen niet heel veel beter zijn voor de rest van het weekend, zagen we alle deelnemers op de baan om de ‘spannende’ plekken op de baan te verkennen. We zagen problemen aan het begin voor Kosta Kanaroglou die zijn Ginetta stil moest zetten op het rechte stuk, later kon hij nog wel deelnemen aan de vrije training. Jos Jansen zagen we opnieuw in het grind en ook Bob Herber miste dezelfde bocht tweemaal. Olie Taylor moest zijn BMW eerder stopzetten en we zagen dat het BS Racing Team ook regelmatig de pitstraat moest opzoeken waarbij de motorkap omhoog ging.

Morgenochtend om 08.40 uur start de kwalificatie voor de GT deelnemers en om 09.05 uur gaan beide Supersport divisies en de Sport divisie van start om zich te kwalificeren voor beide races. Hopelijk zijn de weersomstandigheden beter dan deze middag. De kwalificaties en aan het einde van de dag om 17.00 de eerste race van de Supercar Challenge tijdens het Truck GP evenement zijn live te volgen via: http://40.68.28.2:8080/event-17

 • Tumultueuze tweede race tijdens de Jumbo Racedagen

  21-05 Tumultueuze tweede race tijdens de Jumbo Racedagen

 • Sandor van Es en Rob Kamphues schrijven eerste race op hun naam

  20-05 Sandor van Es en Rob Kamphues schrijven eerste race op hu ...

 • Jumbo Racedagen via de livestream te bekijken

  20-05 Jumbo Racedagen via de livestream te bekijken

 • Zege voor Meijer tijdens Jumbo Familie Racedagen op Zandvoort

  26-05 Zege voor Meijer tijdens Jumbo Familie Racedagen op Zandv ...

 • Weer winst voor Ward Sluys in de Benelux Supercar Challenge

  17-05 Weer winst voor Ward Sluys in de Benelux Supercar Challenge

 • Febo Racing keert met beker terug na sterk optreden op de Red Bull Ring

  16-05 Febo Racing keert met beker terug na sterk optreden op de ...

Jaarboek 2014