LAATSTE NIEUWS

DAAN MEIJER PAKT EINDELIJK PODIUM IN DE SUPERCAR CHALLENGE

 • Artikel is geplaatst op: 14-06-17

Francorchamps (België) –  Daan Meijer heeft op Spa-Francorchamps dit seizoen voor het eerst de finish gezien in de Supercar Challenge. Hij pakte hiermee eindelijk een podium, waarvoor hij al zo lang aan het knokken in met de snelle BMW M4 Silhouette.

Het circuit van Spa-Francorchamps is bekend terrein voor Daan. Vrijdag tijdens de eerste trainingen kwam de regen met bakken uit de hemel. In dit waterballet kwam hij wel met zijn BMW de baan op. Later in de middag op het moment dat er werd gestreden voor de startplekken was het droog. In de kwalificatie noteerde hij een zesde tijd. “Een zesde tijd is niet slecht, maar er had meer ingezet. Ik werd gehinderd door een langzamere deelnemer, anders zou ik een vierde tijd rijden.”

Race 1, zaterdag 10 juni

Daan Meijer startte vanaf de zesde plek. In zijn BMW M4 Silhouette ging hij de strijd aan met zijn teamgenoten die met hetzelfde materiaal onderweg waren. Op de baan streed hij ook met de Porsches. Makkelijk was het niet, want het Hankook rubber had weinig grip op het warme circuit van Spa-Francorchamps. Voor Daan draaide deze eerste wedstrijd toch op een grote teleurstelling uit. Met een podiumplek in het vizier begaf zijn bolide het en zag hij voor de vijfde maal op rij de finish niet. “Dit was niet te geloven. Iedere keer slaat de pech bij mij toe. Ik weet dat het erbij hoort, maar de moed zakt je soms toch echt wel in de schoenen,” liet de teleurgestelde Meijer weten.

Race 2, zondag 11 juni

Het team had zeer goed werk verricht en de BMW in topstaat teruggebracht, zodat Daan toch de tweede race van het weekend kon rijden. Hij gaf de BMW M4 Silhouette de sporen. Wederom ging hij de strijd aan met de Porsches, die een totaal ander karakter hebben dan de wagen waarmee hij onderweg is.

Na zijn pitstop moest Daan werkelijk alles geven. Hij werd op de voet gevolgd door zijn teammaat, die ook met een dergelijk BMW onderweg was. Beide wagens reden bumper aan bumper over de baan en Daan verdedigde zijn plek met had en tand. Aan het gevecht kwam een eind toen zijn belager de controle over zijn wagen verloor en hard van de baan schoot. Meijer bleef uit de problemen en kwam voor de eerste maal dit jaar aan de meet. Hij pakte hiermee direct een podiumplek.

“Het was vandaag echt niet makkelijk. De banden hadden in dit weer weinig grip en moest een behoorlijk robbertje vechten. Met deze hoge temperaturen vergt dat veel van je. Vooral het laatste gevecht met de andere BMW M4 was super spannend. Gelukkig bleef mijn wagen een keer heel en zag ik voor het eerst dit seizoen de finish. Dat ik dan meteen een beker mocht ophalen is geweldig. Na al die wedstrijden dit jaar eindelijk eens het geluk aan mijn kant, maar ik moest er hard voor knokken,” gaf Meijer tevreden aan.

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017