LAATSTE NIEUWS

BETAALBAAR INSTAPPEN IN DE SUPERCAR CHALLENGE PB HANKOOK

 • Artikel is geplaatst op: 17-01-17

Bent u het team of de rijder die graag een stapje omhoog doet in de autosportwereld, dan is de Supersport 2 of Sport divisie van de Supercar Challenge powered by Hankook een mooie optie.

Hier rijdt en strijdt u mee in een groot startveld op zeer fraaie publieksevenementen op prachtige circuits in Europa. Maar liefst acht evenementen staan er op de kalender en we bezoeken zeven verschillende circuits waaronder de Red Bull Ring, Nürburgring, Spa Francorchamps en Brands Hatch.

De Supercar Challenge biedt ook veel publiciteit voor de klasse, teams en rijders op televisie, social media en diverse autosportwebsites, vooral belangrijk om sponsors aan u te binden. Van alle races worden verslagen uitgezonden met interviews en achtergrondinformatie op RTL7 (Nederland) en MotorsTV (Europa) en zeer waarschijnlijk komend seizoen ook via een Belgische zender. Deze uitzendingen zijn ook allen terug te kijken via ons eigen youtube kanaal: https://www.youtube.com/user/supercarchallengetv. Via Facebook en onze website blijft u verder op de hoogte van alles omtrent de Supercar Challenge.

Supersport 2 & Sport divisie
In 2017 zijn er vier divisies in de Supercar Challenge powered by Hankook. De GT divisie en de Supersport 1 divisie zijn de twee snelste divisies en daarnaast is er een ‘nieuwe’ divisie de Supersport 2 en natuurlijk de Sport klasse welke beide zeer geschikt zijn voor rijders met enige ervaring om in te stappen.

Alle divisies zijn gebaseerd op een gewicht/pk verhouding en voor de Supersport 2 divisie is deze vastgesteld op ‘meer dan 4.8kg per PK’. Wat betekent dat deze klasse zeer geschikt is voor bijvoorbeeld de BMW235i. Voor de Sport divisie is de verhouding vastgesteld op ‘meer dan 5.6kg per PK’ wat deze klasse geschikt maakt voor bijvoorbeeld de Renault Clio, de Alfa 147 of een BMW Compact.  De berekening is gebaseerd op het vermogen gemeten aan de wielen en het leeggewicht van de wagen inclusief rijder.

Alle evenementen zijn driedaagse evenementen met twee vrije trainingen van ieder 40 minuten op de vrijdag, een in twee groepen gescheiden kwalificatie op zaterdag evenals de eerste race over 60 minuten + 1 ronde. Op zondag staat er dan nog een race over 60 minuten + 1 ronde op het programma (tijdens de Gamma Racing Day is er een race van 45 minuten ipv 60 minuten). Alle races zijn inclusief een verplichte pitstop, zodat u de auto kunt delen (en de kosten) met een tweede rijder.

Evenementen kalender 2017
14-16 april            Paasraces                   Circuitpark Zandvoort
12-14 mei             Truck Grand Prix         Red Bull Ring
9-11 juni                Spa Euro Races         Spa Francorchamps
14-16 juli              Zolder Superprix         Circuit Zolder
4-6 augustus       Gamma Racing Day  TT Circuit Assen
8-10 september  Dutch on Tour              Brands Hatch GP
29 sept / 1 okt      ADAC VBR Finale       Nürburgring
20-22 oktober       Finaleraces                 TT Circuit Assen

Nu instappen in de Supersport 2 en/of Sport divisie is niet alleen interessant door bovengenoemde punten, maar ook door het zeer gunstige tarief voor de inschrijving i.s.m. een divisie sponsor. Voor het gehele seizoen (8 evenementen/16 races) betaalt u slechts € 8.000,00 exclusief BTW. Inclusief deze prijs is de track time zoals genoemd en tien toegangskaarten voor het team en een eerste set HANKOOK slicks. Deze speciale aanbieding is voor de eerste 10 inschrijvers per divisie.

Wilt u meer informatie over de Supersport 2 en Sport divisie van de Supercar Challenge powered by Hankook, neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@supercarchallenge.nl of telefoonnummer 076 5430200 (kantoor) of 06 5379 8219 (Dick van Elk)

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017