LAATSTE NIEUWS

BEKENDE GEZICHTEN UIT SUPERCAR CHALLENGE BIJ 24H LE MANS

 • Artikel is geplaatst op: 18-06-12

Afgelopen weekend vond alweer de 80e editie van de 24H van Le Mans plaats. De race wordt door veel mensen uit de Supercar Challenge, immers allen GT-liefhebbers, nauwlettend gevolgd en dat was dit jaar niet anders. Bovendien waren op het circuit dit jaar ook verschillende mensen uit de Supercar Challenge aanwezig. Zo kreeg Team RaceArt een uniek kijkje in de keuken bij Corvette Racing, schoot SC-fotograaf Roel Louwers weer schitterende foto's en werkte Louis in de Rijp, binnen de Supercar Challenge bij meerdere teams werkzaam geweest, als monteur bij Audi Sport Team Joest. 

Bijzonder bezoek voor Team RaceArt


Pieter Dubois met 'Mr Corvette Racing' Gary Pratt van Pratt & Miller

Het Limburgse Team RaceArt was afgelopen donderdag op uitnodiging van Corvette Racing afgereisd naar Le Mans. Teambaas Pieter Dubois legt uit: “Afgelopen donderdag  waren wij (Roger Grouwels , onze junior werkplaatsverantwoordelijke Robin Heijnen en ik), samen met onze technische partner DKR (ex klantenteam GT1 World Championship) uitgenodigd door Corvette Racing, waarbij alleen Roger Grouwels helaas door andere verplichtingen niet aanwezig kon zijn.”

“Het contact kwam tot stand via Kendy Janclaes (DKR), van hun kochten wij onze tweede Corvette C5R. DKR zette in het verleden zowel de C5R als de C6R in in de diverse Europese kampioenschappen waaronder het FIA GT1 World Championship, dit alles als officieel Corvette Racing partner. Na de aankoop van de Corvette waar Ardi van der Hoek en Nol Köhler dit seizoen mee rijden boden zij aan om ons te ondersteunen in zake de techniek en de running van de auto. Er is inmiddels een bijzonder goede samenwerking ontstaan wat dus de korte link naar Corvette Racing tot stand bracht.”

“De samenwerking met Pratt and Miller (Corvette Racing) onder leiding van Alex Roberge loopt bijzonder goed. Zij waarderen onze inzet en aanpak met onze twee C5R’s en nemen ons daarom meer dan serieus. Ze weten van onze ambities en we krijgen dus hun 100% medewerking. De opzet van “RaceArt” staat hun aan en ze willen dus de samenwerking continueren. De achterliggende gedachte van het bezoek was dan ook om hun GT2 project te bekijken en om persoonlijk kennis te maken met de hoge bazen. Corvette Racing heeft 2 GT2’s klaar staan met de bedoeling deze via een “klanten team” voor 2013 in te zetten in de ELMS. Ze proberen ons te enthousiasmeren om met hun in dit project in te stappen. Leuk detail afgelopen donderdag was dat wij hun enige gasten waren en ongelimiteerd rond mochten kijken in hun keuken. Ook waren we voor de lunch uitgenodigd waar we aan tafel te gast waren bij de “big Chief” Gery Pratt.”

“Inmiddels hebben we behoorlijk wat informatie, zijn we weer enthousiaster en kijken we met een scheef oog naar de Corvette GT2. Realiteit is dat een project als deze niet simpel is. A om rede van het feit dat dit project zeer veel tijd en energie zal kosten en B om rede van het feit dat hier ook budgettair andere bedragen mee gemoeid zijn dan wij tot nu toe gewend zijn! Voorlopig blijft de aandacht op de Supercar Challenge, de BlancPain Series met de BMW Z4 en de diverse 24H races die op ons programma staan. Uiteraard zijn we op de achtergrond bezig met 2013 en wie weet, zullen we wederom verassend om de hoek komen!”

Louis in de Rijp werkzaam bij Audi Sport Team Joest

Louis in de Rijp werkt al een aantal jaren voor het team van Reinhold Joest, dat met in totaal twaalf overwinningen sinds 1984 het succesvolste in de geschiedenis van de 24 Uur van Le Mans is. “Het contact is ooit ontstaan toen ik voor het Marcos-team van Cor Euser werkte en we een race hadden in Barcelona, waar de auto na een crash volledig stuk was, maar dankzij nachtwerk uiteindelijk toch weer kon rijden. Joest was daar toen voor een test met Audi na het weekeinde. Ik raakte met de mensen van Joest in gesprek, die vol bewondering waren voor het feit dat we die Marcos weer rijdend hadden gekregen. Later vroegen ze, of ik ook niet belangstelling zou hebben om iets bij hen te doen, en zo kwam ik in 2003 voor het eerst bij Audi terecht.”

Het volledige verhaal van Louis in de Rijp ts te lezen op autosport.nl

Le Mans voor fotograaf Roel Louwers vaste prik

Tot slot was ook Supercar Challenge fotograaf Roel Louwers afgereisd naar Le Mans. Bij Louwers staat de 24H van Le Mans al jaren als vaste prik in de agenda, en dat was dit jaar niet anders. Louwers maakte onder andere foto's voor Start Magazine, en heeft zeer spoedig ook een gallery op zijn website www.photoreplay.nl staan. Een bezoekje meer dan waard!

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017